Ezek a házi hajpakolások jók?
Nagyon sokféle van az interneten és majdnem mindegyikbe ott szerepel a tojás fehérje,méz,olivaolaj. Fényes, selymes, hajhullás csökkentő pakolást szeretnék. Száraz a hajam és nagyon hullik, ezt akarom jóvá tenni. Ha esetleg van olyan amit ti is kipróbáltatok azt szivesen elolvasnám.
A kérdésem az lenne, hogy
1. a tojás fehérje az nem száritja ki a hajat?
2. Ha ezeket összekevered, akkor mennyi idő kell hozzá hogy kijöjjön a hajadból? Igy elolvasva nem igazán bizom ebben a receptben mert olyan ragacsos massza jön létre, amit belekenni a hajadba az kinszenvedés kimosni.
Köszönöm a válaszokat!
Kend be szimplán olívaolajjal a hajad, hagyd rajta 1 óráig, majd utána mosd meg jó alaposan.
Hajhullás ellen pedig szedj vitamint és étkezz vitamindúsan. [link]
Ha stresszes az életed, az is hozzájárul a hajhulláshoz.
Annyi jó hajpakolás kapható a boltokban már egész olcsón (natúr dolgok is), hogy én biztos nem kutyulgatnék otthon.
A méz egyébként szárít, a tojásfehérjét meg nem szabad meleg vízzel öblíteni, mert megfő a hajadban.
Az olívaolaj önmagában viszont jó, valamint a kókuszolaj is. Nem a főzéshez használt, hanem a másik.
Hajhullással pedig (ha valóban komoly, nem csak a szokásos tavaszi) én elmennék egy vérvételre, vashiány, vitaminhiány, de gyulladás is okozhatja (pl rossz fog, nem kell hogy fájjon is).
Illetve valahol azt is olvastam, hogy a tojás molekulái túl nagyok ahhoz, hogy beépüljenek, így ha nyers tojást kensz a hajadra, azzal nem nagyon érsz el semmit.
Szóval, ezt a tojást én mindenképp kihagynám. Meg amugy is drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!