Káros, ha minden nap úgy fürdök, hogy beáztatom a hajam?
Általában úgy fürdök, hogy engedek meleg vizet a kádba, és belefekszem egy fél órára. Nem nagyon szoktam használni semmilyen tusfurdőt, csak ha zuhanyzom. Kb. 25 percet csak fekszem a vízben, majd 5 percben megmosakszom.
Ilyenkor mindig ázik a hajam a vízben egy jó 15-20 percig. Fürdés után megtörölközök, kifésülöm a hajam, egy picit szárítók rajta (csak hogy ne teljesen vizes fejjel járkáljak, ne fázzak meg), a többit hagyom megszáradni magától.
Barna göndör hajam van.
Ha hagyom száradni ilyen:
Ha rendes hajmosás után megszárítom teljesen, akkor kb ilyen, csak borzasztóan száll mindenfele:
Ha teljesen megszárítom, akkor miékig használok hővédő cuccot. Megmosni 2-3-4 naponta szoktam, attól függ, milyen formában hordtam.
17/l
Ha neked így jó akkot fürödj így.
Én inkàbb zuhanyzàs pàrti vagyok.
Nem szeretek sajàt piszkos vizemben àzódni.
Egy nap többszőr is fürdök. Maceràs lenne mindig vizet engedni.
Viszont a hajadnak nem hiszem hogy jót tesz hogy mindennap vízben àzik és mindennap szàrítod.
Ha nincs semmi baj a hajszerkezeteddel ès a fejbőröddel, akkor viszont fürödj így.
Kérlek ne fürödj minden nap, nagyon káros a környezetre.. próbálj meg tusolni többször.
Mellesleg szerintem kicsit zsírosíthatja a hajat ha nem vigyázol.
Utolsó: tisztálkodni lehet zuhanyzással is. Persze nem azt mondom, hogy soha ne fürödjünk, de minden nap ellocsolni erre 100 liter vizet azért túlzás.
Itt is láthatod ahogy egy fürdés alkalmával akár 200-300 liter ivóvizet is elhasználhatsz. Ez rengeteg!
És hidd el, ez is káros a környezetre nem csak az autók.
Csak azért írtam ide, hogy a kérdező legalább tudjon róla, mert sokaknak fogalmuk sincs hogy mennyi èdesvizet pazarlunk el:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!