Hialuronsavas, kollagénes tabletták mennyire használnak nagyon vízhiányos bőrnél?
Nincs saját tapasztalatom még, csak olvastam róla. A kollagént ki fogom próbálni, de nagy csodát nem várok tőle. A hialuronsav tabletták is inkább az ízületvédők közé vannak besorolva. Egy arcszérummal vagy tonikkal szerintem hatékonyabb bevinni az arcbőrbe.
ilyenre gondolok
Amit még kérdezni akartam, hogy ha ilyet szedsz, nem áll le, vagy csökken a saját termelése a szervezetnek igaz? Vagy fiatalkorban nem ajánlott szerinted? Az a baj, a puszta víz (3 liter nap) nagyon lassan hat és iszonyatosan dehidratált a bőröm.
Én úgy vettem ki abból a cikkből, amit linkeltem, hogy a kollagént a tablettából lebontja a szervezet aminosavakra, mivel ez egy fehérje, és aztán újra felépíti a kollagént, ahol arra leginkább szükség van. Tehát ez kb. olyan, mintha bármi más fehérjetartalmú dolgot ennél, csak ebből a kollagént alkotó aminosavak jutnak be nagyobb mennyiségben. Ettől nem kéne, hogy a saját kollagéntermelés lassuljon szerintem.
Ha nagyon dehidratált a bőröd, akkor az étrend kiegészítő mellett tényleg érdemes lehet egy hialuronsavas szérumot és mellé egy jó hidratálót kipróbálni. Ez gyorsan hoz eredményt, a vízfogyasztás és tabletta pedig segíthet hosszútávon fenntartani a bőröd állapotát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!