Milyen arctisztítót ajánlotok zsíros, pattanásos bőrre?
Solutio acidi borici (2%)
Gyulladás csökkentő, tisztító/fertőtlenítő gyógyszeres folyadék.
Az vagy, amit megeszel!
1. egészséges táplálkozás
2. napi minimum 2 liter víz elfogyasztása
3. kerüld az étkezésedből az ételnek és italnak nem nevezhető vackokat (pl. pizza, chipsz, hamburger, péksütik, édességek, cukrok, üdítő italok..stb.)
4. a pattanásokat kenegesd kamilla vagy körömvirágos teával
5. Garnier 3 in 1
Tini koromban ez tette rendbe a bőrömet: [link]
Bőrgyógyász tudja felírni neked.
Szerintem mindenképpen érdemes lenne egy kíméletes lemosót használnod. Szóval én ezeket tudom ajánlani:
Mindegyiket használtam már huzamosabb ideig és tökéletesen tették amit kell. Szóval tisztítottak, de közben nem szárították, vagy irritálták a bőrömet.
Az alcohol denat-ot és parfümöt tartalmazó kencéket lehetőleg kerüld, mert azok csak súlyosbítanák a problémádat. Ha módodban áll esetleg szerezz be egy szalicilsav (BHA) vagy niacinamide tartalmú szérumot (a The Ordinary márkának vannak elérhető áron, online lehet beszerezni őket).
A micellás víz max arra jó, hogy a szennyeződésket leszedd az arcodról, de nem tisztít mélyen.
Be kellene szerezni pár dolgot és ezeket ilyen sorrendben hasznalni
Este:
1. gél állagú arctisztító
2. Bőrradír de ezt csak heti 2x!
3. Alkoholmentes tonik, ezt csak finom bele kell ütögetni az arcodba, vagy egy vattakoronggal felvinni
4. HIDRATÁLÓ. Ez a legfontosabb, hiába zsíros a bőröd. Nekem is az volt amíg nem használtam semmit, de miután rendesen letisztítom és egy jó adag hidratálóval kenem az arcom, már szinte alig zsírosodik
Reggel: elvileg ugyan ezt meg lehetne ismételni, én ilyenkor csak áttörlöm micellás vízzel és bekenem hidratálóval.
Azt is ki kell tapasztalni, hogy milyen termekekre hogyan reagál a bőröd. Nekem pl a garnier artisztító termékei tönkreteszik a bőrömet de a hidratálói nagyon jól működnek. Aktualis kedvent márkám a himalaya, sajnos ennél drágább termekeket nem engedhetek meg magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!