Mit csinaljak ha kozmetikus utan is pattanasos vagyok?
Semmit nem tudsz csinálni, 16 éves vagy. Serdülsz, a hormonok maxon pörögnek.
Én nagyon pattanásos voltam úgy 13-15 éves koromban, aztán egyszer csak elmúlt. Persze valamilyen szinten tudod befolyásolni azzal hogy mit eszel, vigyázol a bőrödre azzal hogy tisztán tartod, de legfőképp a hormonok miatt jön ki, ami ellen nem igazán tudsz mit kezdeni, csak várni.
Pénzkidobás a kozmetikus... Egyszer voltam én is miteszereltávolításon de pár nap múlva megint megteltek a pórusaim.
Serdülőkorban vagy, túl sok mindent nem tehetsz.
Próbálj egészségesen étkezni, kerülni az olajos magvakat, zsíros kajákat, csokit mértékkel (nem bizonyított tény, de aki hajlamos rá pattanásokat okozhat)
Figyelj arra hogy sok rostot és vitamint vigyél be a szervezetedbe.
Tisztítsd, fertőtlenítsd minden nap az arcod, de ajánlom hogy ne a drága, agyonreklámozott kenceficékkel próbálkozz, hanem inkább a természetes hatóanyagúakkal. Én pl bőrradírnak szódabikarbónát használtam, pár csepp vízzel.
Ha tonikot használsz, figyelj hogy ne legyen túl alkoholos, mert az mégtöbb pattanást okozhat.
Van a Dm-nek sajátmárkás vitaminja, a Das Gesunde plus- hair vital komplex. Elsősorban hajra való, de sok embernek pozitív hatása volt a pattanásos bőrére.
Ja és nemtudom mennyire sminkeled magad, de egyáltalán ne használj alapozót, korrektort meg mittudomén miket szoktak magukra kenni a lányok, mert csak eltömíti a pórusokat, öregíti a bőrt és 30 éves korodra 50nek nézel majd ki.
Egyelőre ennyit tehetsz, na meg imádkozol hogy minél hamarabb kinődd.
Ha gondolod elmehetsz bőrgyógyászhoz hátha tud konkrét tanácsot adni, de biztos fogja mondani hogy hormonprobléma, de semmiféle gyógyszert ne fogadj el ami a hormonjaidat összezavarná
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!