Szóval nyár van, meleg van. Izzad mindenki, mégis, vannak bizonyos bőrtípúsok, amik még jobban izzadnak, zsírosodnak, stb. Nemrég teszteltem, lehet belőle károsodásom, ha lesózom a bőröm, és úgy használom az alapozót?
Nekem is van sószappanom. Vettem már többfélét is. De egyikre sem volt ráírva, hogy nem szabad/kell lemosni.
Le kell mosni!
Ne hagyd rajta és főleg ne aludj úgy, mivel a szemedbe is belemehet így a só. Gondolhatod, mennyire jót tenne neki.
A szappan úgy is hatásos, ha lemosod.
Így van ráírva, idézem:
"Tisztálkodás után a nedves bőrt dörzsölje be sószappannal. A kifehéredett sót nem szabad lemosni, csak letörölni, mert beállítja a bőr pH-értékét. Minden nap használható arc és bőrápolásra, száraz és pattanásos bőrre. A népi gyógyászatban használják rovarcsípés, bőrbetegségek allergia, ekcéma, fertőzés, gomba, pikkelysömör, herpesz, borotválkozás utáni szőrtüszőgyulladásra) kezelésére."
De ha megszáradt, akkor le kell szedni a leírás szerint is. Nem jó abban aludni.
Csak egyszer pörögjön bele alvás közben a szemedbe egy darab, utána már nem lesz kérdés.
Egyébként meg a túlszárított bőr, csak még zsírosabb lesz majd.
Én is használom, tök jó, de nem kell fél napokat rajta hagyni :D
le szoktam szedni a fölösleget, de nem mosom le, a csomagolás is ezt írja. "kifehéredett sót nem szabad lemosni, csak letörölni" ez megtörténik. Plusz nem tudom milyen darabra gondolsz, a felesleg leszedése után nem megy szemembe:D
És ha túlszárítja a bőrt, miért írnák rá, hogy beállítja a bőr pH értékét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!