Van a tisztálkodószereken lejárati idő?
Egy időpontot (óra:perc?) szoktam látni egy rövid kód után a flakonok alján, mást nem.
Tudfűrdő, sampon, bőrápoló, ezeken nem írnak felhasználási időt. Sosem romlanak meg? Felbontás után is bármeddig jók?
És lezárva?
Tudod mikor ajándékba kapsz tusfürdőt, de nem tetszik és elteszed, aztán továbbajándékozod és 5 év múlva visszakapod ugyan azt. :D Elvileg lehetne használni?
Felbontás után.
Ez is kérdéses, hogy miből látszik meg egy tusfürdőn, vagy testápolón, hogy nem volt még kinyitva?
Lol.. :DD
Szerintem elhasználhatod. Nem sok levegő érhette, tartósítva is van, nem hiszem, hogy baja lenne.
Felbontatlanul, úgy ha nem érte hőingadozás,erős fény, akkor kicsi rá az esély.
Onnan tudod még, hogy egy termék rossz, hogy avas szaga van. Vagy például szájfénynél nekem olyan fura állot szaga volt, tehát nem olyan mint régen.
Ezenkívül még árulkodó lehet az, ha besárgul egy krém(ha fehér szinü természetesen).
Ha szétválnak az alkotó elemek az nem feltétlen jelent rosszat. Nekem volt olyan natúr testápolóm ami új korában produkálta azt, hogyha nem ráztam fel akkor kinyitáskor az olajos összetevő kifolyt, mert szétvált a vízbázisútól. (Emulgeálószer hiánya,vagy kevéssége az oka)
Annyit hozzátennék még, hogy ha egy krém már jó pár évvel túllépte a lejárati szavit, akkor egy bőrpróba jobb ötlet, mint rögtön bekenni az egész tested.
Viszont én egy kivételt mindig tartok, az pedig a szem körüli kozmetikumok. Én azokkal nem reckíroznék, ha lejárt kidobom, mert kell a francnak a szemgyulladás, vagy vakság, vagy bármi fene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!