Izotretinoin (inerta, sotret, roaccutan) kezelésről tapasztalataitok?
Én pár éve szedtem, napi 50mg-ot. Az elején csak kiszáradt mindenem, de 3 hónap után depressziós lettem, minden nap sírtam, pánikoltam. Megjegyzem, régebben is voltak depressziós időszakaim, úgyhogy aki erre hajlamos, az szedje ennek tudatában.
A bőröm így is szebb lett, de sajnos messze nem tökéletes. Egyelőre nem érzem elég erősnek magam, hogy újra megpróbáljam a kezelést.
En 6 és nyolc éve szedtem 7-7 hónapig. Tiszta pattanás volt az arcom és a hátam derékig. Semmi nem használt aztán kaptam ezt a gyógyszert kb a második hónaptól mar gyönyörű volt a bőröm, de fontos h legyél kitartó és mindenképp szedd végig a kúrát!! Majfunkcio nekem tökéletes volt végig, szemem, szám, orrom száradt nagyon de megérte ez a pár mellékhatás és ahogy befejeztem a gyógyszert el is múlt. A bőröm azóta is gyönyörű még a pattanás utáni foltok is eltűntek senki el se hiszi h valaha a testem jelentős részét gennyes pattanasok borítottak....
24L
Én inertát szedtem 1 éven keresztül. Gyönyörűen rendbe hozta az arcom, bár utólag vissza gondolva lehet, hogy a szorongásos tüneteimet rendesen felerősítette (Akkor tudatában sem voltam annak, hogy szorongok😅). A hajam azóta sem zsírosodik olyan szinten, mint az előtt, de sajnos az arcom most 2 évvel a kezelés befejeztével megint nagyon belobbant. Most megint isotretinoin terápia előtt állok, medinac formájában, de a szorongásom tudatában mostmár pszichiátriai szakvéleményezéssel. A tapasztalatom az, hogy egy—egy stresszes időszak hozta ki nekem mindkét esetben ezt a súlyos állapotot, így kicsit aggódom, hogy a későbbiekben is kialakul. Esetleg ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
19L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!