Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Csak én érzem úgy, hogy...

Csak én érzem úgy, hogy kicsit túlzásba viszik ezt a "védjük a bőrünkre" dolgot?

Figyelt kérdés

Hogy nem szabad kimenni a napra arckence nélkül, mert megöregszel. Hogy 11 és 16 között ne napozzunk, mert leégünk. Hogy óránként (de inkább félóránként) kenegessük magunkat naptejjel. Hogy külön használjunk szemkörnyék, homlok- és áll ápolót (+ a normál hidratáló krémünk). Hogy még a szobánkba se legyünk úgy, hogy nincsen behúzva a függöny, mert rákot kapunk. (UVA, UVB)

Csak nekem tűnik fölösleges hisztériának? Nyilván igyekszem óvni a bőrömet, de senki sem gondolhatja komolyan, hogy az időm 95%-át ezzel fogom tölteni. Meg ez az egész arra megy ki, hogy ne látszódjon az öregedés. Pedig szerintem tudni kéne méltósággal megöregedni. Vagy nem is feltétlen öregedni, hanem elfogadni, hogy bizony a nevetőráncaim már ott vannak. Mért szégyellném? Ez csak annak a jele, hogy vidám életem volt/van. Nem? Vagy én látom rosszul a dolgokat?

2010. jún. 17. 00:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A fényvédelmet egyáltalán nem tartom túlzásnak, én is bőszen kenem magamra a naptejet, pedig nem vagyok hófehér. de mégis 30-as faktorszámút használok. viszont az arc túlzott tisztítása, ilyen lemosó, olyan hámlasztó, bőrradír, tonik szerintem is felesleges és káros. reggel este bőven elég lemosni és egy könnyű hidratáló és kész. célzott ránctalanító krémeket sem érdemes 30 alatt használni.

24 N

2010. jún. 17. 12:08
 12/13 anonim ***** válasza:
A magas fényvédö faktor CSAK a leégéstöl véd, az UV sugarak viszont akadálytalanul tudják a bört roncsolni, mert saját maga nem védekezik ellene, ugyanis a böröd egyáltalán nem veszi észre, hogy érik a napsugarak.
2010. jún. 17. 13:58
 13/13 anonim ***** válasza:

Ugye ott van a felmelegedés, a klímaváltozás az ózonlyuk, és az ózonréteg elvékonyodása, ezt szó szerint érezzük a bőrünkön, és ha nem naptejekkel védekezünk akkor még ott a kalap a hosszú ujjú vászon felsők stb. A bőrrákosok száma pedig egyre csak nőni fog, és a hőmérséklet is, tehát valószínűleg az öltözködésünkön kell majd változtatni nem a naptejeket fogjuk majd fél óránkét kenegetni.

Az egyik válaszoló helyen írta, hogy a bőrünkön már nincs meg a természetes védőréteg (ami a naponta való, antibakteriális tusolásoknak és testradíroknak illetve testápolóknak köszönhető), tehát mi is átestünk a ló túlsó oldalára szépítkezés terén. Sajnos a bőrráktól jogosan kell félnünk, de az öregedést méltósággal kell viselnünk.

2010. jún. 17. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!