Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Otthoni szőkítés kinek működöt...

Otthoni szőkítés kinek működött? Mi vált be? Mire kell számítani?

Figyelt kérdés

2018. jún. 13. 16:30
 1/3 anonim válasza:
46%
Ha teljesen szoke hajat szeretnel akkor inkabb a fodraszt ajanlom,mert lehet foltos a hajad ha otthon fested be vagy lehet nem fogja be. Nekem nem fogta be a festek,ezert kiprobaltam egy szokito sprayt a Sunkiss tropical kb.2000ft es szaraz hajra kell fujni es hajszaritoval vagy napon szaritani ezzaltal vilagosabb szokesebb lesz a hajad ahol fujjod ott lesz olyan. Ez nekem bevalt egyaltalan nem foltos. Ajanlom hogy probald meg ha nem baj hogy csak vilagosit de nem szokit.
2018. jún. 25. 13:35
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én a piros hajamat festettem jégszőkére. Persze pár alkalom kell hozzá,nem lehet egyből. Utánaolvastam,néztem youtubeon egy tonna videót.

Először a haj nagyobb részére,az utolsó 15 percben a hajtövekre is felkentem a szőkítőport. Nem szabad sokáig rajta hagyni,figyeltem közben a folyamatot,hogy alakul. Hajmosás után fél óráig hagytam rajta hajpakolást,hajolajjal is bekentem. Aztán amíg szükséges minden mosás előtt egy 20 percre bekentem hajolajjal,hogy beszívja,ne legyen száraz.

A legjobb ha legalább egy hónapot,pár hetet vársz a következő szőkítéssel,én sajnos csak egy hetet vártam,ezért jól kiszárította,de először nem is jól csináltam,szóval tanulj a hibámból.

Következő szőkítés alkalmával a már szőke részekre ügyelj,hogy ne tegyél újra szőkítőport oda,mert ott elgyengül,és letörik ha mégegyszer légeted. Szóval ezúttal a nagyon pirosas részekre raktam egy fél órára,a világosabb narancsos részekre egy 10 percre.

Kellett egy 3-4 alkalom mire elértem valami vanília szőke árnyalatot. Onnan többé nem szőkítettem csak festettem később jégszőke festékkel,vagy csak hamvasító samponnal mostam. A legfontosabb pedig az ápolás! Hajpakolás,hajolaj,hajvégápoló,ha törnek a végei,egy kis vágás sem árt. A panthenolt tudom még nagyon ajánlani,spray vagy hab formában,sokat segített. Égési sebekre van,tehát a szőkített hajra,égő fejbőrre is jó hatással van.

2018. jún. 25. 14:04
 3/3 A kérdező kommentje:

Áldjon ég benneteket, nagyon köszönöm mindkettőtök válaszát!

#2 Neked különösen hálás vagyok. Én is órákat töltöttem már videókkal, de ilyen jól összefoglalva sehol nem láttam a folyamatot! Ha tudnék, ezer zöld kezet adnék :)

2018. jún. 25. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!