Ez így elég esti arctisztításhoz? (Természetes, vegyszermentes)
Figyelt kérdés
Kókuszolajjal (vqgy mandulaolajjal) áttörlöm az arcomat és rózsavízzel áttörlöm2018. máj. 17. 13:32
1/9 A kérdező kommentje:
És ha így csinálom?:
Mandulaolajat összekeverek zöldagyaggal és ezzel mosom meg az arcom
Utána rózsavízzel áttörlöm
És este alváskor bekenem szűz kókiszolajjal
2018. máj. 17. 13:58
2/9 anonim válasza:
Ez túl sok.
Használj hypoallergén arctisztítót.
3/9 anonim válasza:
Kókuszolajat ne kenj az arcodra. Se lemosásra se hidratálásra. Erősen komedogén, lehet hogy nem pattogtál még ki tőle de akkor is eltömíti a pórusokat ami nem jó a bőrnek. A mandulaolaj az viszont jó. Én egy mindenmentes gyenge lemosót azért tuti beiktatnék a helyedben mert az olajat + az azzal feloldott szennyeződéseket a víz nem hozza le magában így tulajdonképpen rajtamarad. De te tudod hogy mi vált be, ha ez a rutin neked jó és problémamentes mellette a bőröd akkor csináld.
4/9 anonim válasza:
Semmilyen olajat, zsírt nem kennék az arcomra ilyen gyakran. Egyszer csináltam és periorális dermatitis-t kaptam, nehéz volt tőle megszabadulni.
5/9 anonim válasza:
3-sal egyetértek, kókusz-szoja olajat és kakaóvajat kerüld. Még ha max testre néhányszor kened még oké, de arcra ha aknéra hajlamos a bőröd kerüld.
Egy sls,alcohol,szinezék,parabén, tehát mindentől mentes lemosó is jó lenne, vagy egy jó micellás víz (úgyszintén rossz összetevőktől mentes).
Esetleg egy jó kézmüves szappan, és utána egy rózsavizes áttörlés.
6/9 anonim válasza:
Haználj inkább jojoba olajat mert az hasonlít a legjobban az emberi bőr által termelt faggyúra és nem tömíti el a pórusokat.
7/9 anonim válasza:
Szerintem utána még át kéne öblíteni pocsolyavízzel és utána feltenni pakolásnak egy kis teliholdkor vakondtúrásból szedett földet. Végül alaposan letörölni egy döglött békával.
8/9 anonim válasza:
Szerintem teljesen jó. Én is kokuszolajat használok az arcomra, és nem okoz pattanásokat. Nagyon szeretem. Ez egyénfüggő. A komedogen indexe valóban magas, ezért nem szokták ajánlani arcra. De ha neked bevált, akkor használd nyugodtan.
9/9 anonim válasza:
Te tudod. ÉN biztos nem használnék otthoni pacsmagot, csak úgy érezném, tologattam a koszt a fejemen. Ha neked bejön, hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!