Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ez így elég esti arctisztításh...

Ez így elég esti arctisztításhoz? (Természetes, vegyszermentes)

Figyelt kérdés
Kókuszolajjal (vqgy mandulaolajjal) áttörlöm az arcomat és rózsavízzel áttörlöm
2018. máj. 17. 13:32
 1/9 A kérdező kommentje:

És ha így csinálom?:

Mandulaolajat összekeverek zöldagyaggal és ezzel mosom meg az arcom

Utána rózsavízzel áttörlöm

És este alváskor bekenem szűz kókiszolajjal

2018. máj. 17. 13:58
 2/9 anonim ***** válasza:
83%

Ez túl sok.

Használj hypoallergén arctisztítót.

2018. máj. 17. 14:49
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
Kókuszolajat ne kenj az arcodra. Se lemosásra se hidratálásra. Erősen komedogén, lehet hogy nem pattogtál még ki tőle de akkor is eltömíti a pórusokat ami nem jó a bőrnek. A mandulaolaj az viszont jó. Én egy mindenmentes gyenge lemosót azért tuti beiktatnék a helyedben mert az olajat + az azzal feloldott szennyeződéseket a víz nem hozza le magában így tulajdonképpen rajtamarad. De te tudod hogy mi vált be, ha ez a rutin neked jó és problémamentes mellette a bőröd akkor csináld.
2018. máj. 17. 14:55
 4/9 anonim ***** válasza:
48%
Semmilyen olajat, zsírt nem kennék az arcomra ilyen gyakran. Egyszer csináltam és periorális dermatitis-t kaptam, nehéz volt tőle megszabadulni.
2018. máj. 17. 15:11
 5/9 anonim ***** válasza:
60%

3-sal egyetértek, kókusz-szoja olajat és kakaóvajat kerüld. Még ha max testre néhányszor kened még oké, de arcra ha aknéra hajlamos a bőröd kerüld.

Egy sls,alcohol,szinezék,parabén, tehát mindentől mentes lemosó is jó lenne, vagy egy jó micellás víz (úgyszintén rossz összetevőktől mentes).

Esetleg egy jó kézmüves szappan, és utána egy rózsavizes áttörlés.

2018. máj. 18. 00:21
 6/9 anonim ***** válasza:
49%
Haználj inkább jojoba olajat mert az hasonlít a legjobban az emberi bőr által termelt faggyúra és nem tömíti el a pórusokat.
2018. máj. 18. 00:32
 7/9 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem utána még át kéne öblíteni pocsolyavízzel és utána feltenni pakolásnak egy kis teliholdkor vakondtúrásból szedett földet. Végül alaposan letörölni egy döglött békával.
2018. máj. 18. 05:39
 8/9 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem teljesen jó. Én is kokuszolajat használok az arcomra, és nem okoz pattanásokat. Nagyon szeretem. Ez egyénfüggő. A komedogen indexe valóban magas, ezért nem szokták ajánlani arcra. De ha neked bevált, akkor használd nyugodtan.
2018. máj. 18. 10:50
 9/9 anonim ***** válasza:
26%
Te tudod. ÉN biztos nem használnék otthoni pacsmagot, csak úgy érezném, tologattam a koszt a fejemen. Ha neked bejön, hajrá.
2018. máj. 18. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!