Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Szappanban mi az, ami fertőtle...

Szappanban mi az, ami fertőtlenít?

Figyelt kérdés
Itthon szeretnék tusfürdőt csinálni természetes alapamyagokból és találtam rgy receptet, amiben szappant kell desztilált vízzel felmelegíteni és kész is. Azt tudom, hogy a szappan jó tisztálkodásra, de mi az, ami tisztít benne? (Ugye olajból meg lúgból készül, nincs benne más) Lehetséges, hogy az olaj tisztít vqgy a lúg vagy e kettő keveréke?
2018. máj. 15. 14:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A lúg ami tisztító hatású. Az arctejek is lúgosak. Szenny lazító hatàsa van.
2018. máj. 15. 16:38
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Így van, a lúg tisztít. Az fog habozni. Odatapad a szennyeződéshez, a víz meg elviszi.

De a fertőtlenítő hatásért szem más is kell bele mondjuk baktériumölő növény.

Egyébként az ecet is fertőtlenít, mert sav. De azt nem teszünk szappanba.

2018. máj. 15. 19:04
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindkettőtöknek ment a zöld kéz :) Igazából azért kérdeztem, mert otthon szeretnék folyékony tusfürdőt csinálni, amihez van is egy receptem (szappant összemelegítek desztillált vízzel és kész is), de azt hallottam, hogy a szappan ph-ja lúgos, a bőrünk meg enyhén savas... Azt esetleg megtudjàtok nekem még mondani, hogy ha ehhez a házi tusfürdőhöz adnék olajat (pl.mandula vagy olívaolaj) akkor savasíthatom kicsit a szappant, hogy jobb legyen a bőrömnek vagy ez így esélytelen? Vagy ha esetleg almaecetet adok hozzá?
2018. máj. 15. 19:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem az olaj is lúgos, ahogyan az összes tusfürdő, szappan, kivéve az intim mosakodó.

Ha érzékeny a bőröd gyógyszertári mosakodó krémet vegyél. Savas szappant szerintem soha nem fogsz csinálni. És szerintem nem is szükséges savval mosni magunkat.

Amúgy szappant még sose csináltam.

2018. máj. 15. 19:29
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A levendula fertőtlenítő hatású növény, úgyhogy ha levendulaolajat teszel bele az már tuti használ :)
2018. máj. 15. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!