Szappanban mi az, ami fertőtlenít?
Figyelt kérdés
Itthon szeretnék tusfürdőt csinálni természetes alapamyagokból és találtam rgy receptet, amiben szappant kell desztilált vízzel felmelegíteni és kész is. Azt tudom, hogy a szappan jó tisztálkodásra, de mi az, ami tisztít benne? (Ugye olajból meg lúgból készül, nincs benne más) Lehetséges, hogy az olaj tisztít vqgy a lúg vagy e kettő keveréke?2018. máj. 15. 14:28
1/5 anonim válasza:
A lúg ami tisztító hatású. Az arctejek is lúgosak. Szenny lazító hatàsa van.
2/5 anonim válasza:
Így van, a lúg tisztít. Az fog habozni. Odatapad a szennyeződéshez, a víz meg elviszi.
De a fertőtlenítő hatásért szem más is kell bele mondjuk baktériumölő növény.
Egyébként az ecet is fertőtlenít, mert sav. De azt nem teszünk szappanba.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindkettőtöknek ment a zöld kéz :) Igazából azért kérdeztem, mert otthon szeretnék folyékony tusfürdőt csinálni, amihez van is egy receptem (szappant összemelegítek desztillált vízzel és kész is), de azt hallottam, hogy a szappan ph-ja lúgos, a bőrünk meg enyhén savas... Azt esetleg megtudjàtok nekem még mondani, hogy ha ehhez a házi tusfürdőhöz adnék olajat (pl.mandula vagy olívaolaj) akkor savasíthatom kicsit a szappant, hogy jobb legyen a bőrömnek vagy ez így esélytelen? Vagy ha esetleg almaecetet adok hozzá?
2018. máj. 15. 19:18
4/5 anonim válasza:
Szerintem az olaj is lúgos, ahogyan az összes tusfürdő, szappan, kivéve az intim mosakodó.
Ha érzékeny a bőröd gyógyszertári mosakodó krémet vegyél. Savas szappant szerintem soha nem fogsz csinálni. És szerintem nem is szükséges savval mosni magunkat.
Amúgy szappant még sose csináltam.
5/5 anonim válasza:
A levendula fertőtlenítő hatású növény, úgyhogy ha levendulaolajat teszel bele az már tuti használ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!