Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Száraz, szénakazal, szálló...

Száraz, szénakazal, szálló hajra mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
Milyen sampon, balzsam kombót? Esetleg hajolaj? Már bármilyen megoldás érdekel! :D
2018. máj. 15. 11:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Én a kókuszolajat tudom ajánlani. Hajpakolaskent is (éjszakára kend be a hajadat vele, csak aztán alaposan ki kell mosni legalább 3 samponozással, hogy teljesen kijöjjön) illetve nagyon minimál mennyiségben alkalmazva a tenyeredben eloszlatva a szálló szenakazal hajat is meg lehet zabolazni vele :) én is szoktam pl hajszárítas után amikor nagyon össze vissza áll.
2018. máj. 15. 11:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem dauerolt és festett hajam van, eléggé kiszáradt. A Baleának van egy balzsama, festett hajra (szerintem ez nem számít natúr hajon), pipacsos, és valami kimondhatatlan német neve van. Nekem az nagyon nagyon bejött, kb 500 forint, fincsi illata van, és nagyon puha tőle a hajam (és nem csak 1 napig)
2018. máj. 15. 13:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is a kókuszolajat mondanám, bár amit #1 írt az nekem sok lenne, illetve a kókuszos hajpakolás után csak egyszer mosom ki a hajam, mert a túlsamponozás is szárít. Így is hígítom a sampont vízzel, hogy ne szárítson annyira.

Hamosás után pedig már egyáltalán nem használok kókuszolajat, mert csapzott, vizes hatást kelt, inkább hajolajat használok. Ebből van többféle is, eddig mindegyik bejött, szóval nem tudok konkrét márkát mondani.

De más praktikákat is bevetek, mint például a hajszárítás teljes elhagyása, inkább hagyom, hogy megszáradjon magától, és utána alacsony hőfokon vasalom. Éjszakára pedig befonom, vagy feltűzöm a fejem tetejére, mert a párnától is szöszösödik, ahogy dörzsölődik hozzá.

Illetve most nemrégiben találtam egy hajpuhító receptet: ott desztillált vizet írtak hozzá, de én rózsavízzel helyettesítettem, ezt bioboltokban kapni. Szóval 15 kanál vízhez 2 kanál aloe gélt kell tenni (szintén biobolt), és egy kanál glicerint (biobolt - ezt nehezebb találni, de nekem sikerült fellelni) + pár csepp argánolaj. Ebből készítettem keveréket, és fújós flakonba töltöttem. Használat előtt alaposan össze kell rázni. Még csak tesztelem, de jónak tűnik, könnyebb fésülködni.

2018. máj. 15. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!