A hajfestéstől világosodik a szem?
Szerintem ez téves megfigyelés:DVagy maximum kiegészítőszínként látsz más árnyalatokata szemükben.Tudod véletlenül élég jártas vagyok aművészetekben,és ebbe beletartozik az is,hogy ismernem kell a színek egymásra való hatását.szerintem ímit te látsz,az a művészettörténetben valőrszínként ismert effektus,és a szimultán kontraszt egyvelege.Lényegében arról van szó,hogy a színek hatással vannak egymásra,ezt könynen megigyelheted,egy ugyanolyan teszemazt piros pötty tök más árnyalatúnak hat egy fekete egy fehér és egy zöld lapon:)a szemed egyrészről egy adott szín nézésekor létrehozza a szín kiegészítőszínét,másrészről a különböző világosságú színek más környezetben más fokozatúnak,telítettségűnek hatnak.Ez a megfigyelés amit tettél,a bőrön könnyebben nem megfigyelehtő,de aszemnél is létezhet:)(ugyanaz az ember sápadtabbnak hat fekete hajjal mint pl szőkével)Szóval,nem a hajfestés nincs hatással a szemszínre,csak a te szemed érzékeli az átlagnál jobban a színeket optikailag:)
Jó adottság,ha van művészi vénád,kezdj el festeni sé kamatoztasd:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!