Ez hogy van? Most akkor a pattanásos bőrnek jót tesz a nap vagy nem?
jót tesz, az biztos.
Nekem nagyon súlyos pattanásokra tett jót, amire kifejezetten azt mondták, hogy kerüljem úgy a napot, ahogy csak tudom.
Kerültem is, vagy 2 évig csúnya volt nagyon. Most elmentem szoliba meg napozni (persze egyiket sem vittem túlzásba) és olyan szép lett a bőröm, hogy el sem akarom hinni.
Aztán volt egy ismerősöm, akinek a hátán volt, és mondták neki, hogy ne menjen a napra, aztán egyszer nyár volt, valamilyen olyan ruciba volt, ami nem takarta a hátát, jól megégett szegény, lehámlott, eltűntek a pattik, és azóta elő sem jött.
Szóval módjával, próbáld ki.
Annyit tegyél, hogy moss meg egy citromon, és a tiszta arcodra tegyél rá a cseppből. Aztán menj ki vele a szigorúan reggeli napfényre (pl. 8 óra körül) vagy délután 17 óra körül és ülj így egy fél órát. ez elegendő arra, hogy szárítsa és sterilizálja a bőrödet!
De a kamillateás borogatással is kimehetsz ugyanígy, annak is ilyen jó hatása lesz!
Erős napra vagy szoliba azért ne menj, mert az erős UV beleégeti a pattanásokat, mitesszereket a bőrödbe, és foltos leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!