Hova érdemes tovább tanulnom? Kozmetikus szeretnék lenni.
Szia!
Én kozmetikus vagyok, 1éves képzéseket nem ajánlom!
Mi kozmetikusok eléggé tiltakozunk ellene, hiszen nagyon nagy anyag, és elég sok gyakorlat kell hozzá. Így is volt arról szó, hogy 3évesre kiterjesztik. Szóval mindenféle képen, 2éveset válassz.
Ha mostani fejjel mennék tanulni (és ha senki nem fog a kérdésedre válaszolni, hogy hol melyik suli jó) én azt csinálnám, hogy abba a suliba bemennék, ahol tanítanak kozmetikát, és megkérdezném a tanulókat, hogy mi a véleményük, csak ők tudnak reális véleményt mondani a suliról és a képzésről.
Egyébként meg, nagy része a gyakorlati helyen dől el, hogy milyen kozmetikus leszel.
Én Veszprémben tanultam, nekünk úgy volt a suli (2 éves) hogy az első évben 1hét gyakorlat, a másik héten 3nap suli, 2nap gyaksza. A 2. évben ugyan ez, csak a sulis héten már csak 2nap suli volt és 3nap gyaksza.
Ami fontos:
- ha tényleg komolyan gondolod, akkor a gyakorlati helyet, ha a suli nem biztosít, nagyon körültekintően válaszd meg, ha tudod kérd el az adott kozmetikus mestertől az előző tanulójának a számát - számait, érdeklődj, hogy milyen az oktató-mester.
Sokan szeretik a tanulókat a postára futtatni csekket feladni, meg takarítani.
-Nézd meg a hely nyitva tartását, szerintem nem túl jó egy diáknak az, ha reggeltől estig dolgozik, de az sem ha csak 4-5 órában van kozmetika.
Viszont van egy " aggályom ". Azt írod hogy fiú vagy. Ez a kozmetika egy elég bensőséges szakma, tapasztalatom szerint, nők kevésbé nyílnának meg ilyen helyen egy férfinek, avagy a nők nagy százaléka a női kozmetikusokat részesítik előnyben.
Nem tudom mondjuk, ha fazon gyantáról lenne szó, kik mennének bele, hogy gyakorolj rajtuk, majd a gyakorlati helyen.
Külföldön talán nagyobb divatja van az ilyennek, szerintem itt ebben az országban Pesten van - lenne csak keletje.
Remélem tudtam segíteni, sok sikert és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!