MIt egyek/igyak a gyorsabb hajnövekedés érdekében?
Íme a sokéves, kitartó kutatásaimon alapuló titkos jegyzet:
VITAMIN LISTA:
c-vit (kollagén termeléshez)
B-complex (B6, B5, B8 biotin, B12)
msm (keratin termeléshez?)
vas (felszívódása c-vitaminnal)
silica
zinc
e-vit (töredezésre)
hal olaj (omega 3)
d-vit
--> egy oldal szerint érdemesebb vízben oldódó (pezsgőtabletta) vitaminokat szedni, mert hatékonyabban felszívódnak
ÉTEL példák:
máj: biotin, vas
lazac, makréla: omega3, D-vit
spenót (levél):biotin, omega3, E-vit, vas
avokádó: biotin, E-vit
gomba, borsó: biotin
lencse: biotin, vas
mandula (+más magok): E-vit, biotin, omega3
tökmag, napraforgó mag: E
Általánosságban véve az már jó, ha több fehérjét és rostot eszel, és kevesebb cukrot, szénhidrátot. Valamint ha sok vizet iszol.
EGYÉB:
- rendszeres fejbőr masszázs (vérkeringést serkenti)
- aludni csak száraz hajjal (a vizes haj könnyebben törik)
- sulfate-mentes sampon / "low-poo"
- végeket rendszeresen vágni
- olajos hajpakolás (ricinus olaj, E-vitamin olaj, mandula/kókuszolaj)
- ne használj hőt (szárítás, vasalás), ne fesd (ha természetes alternatívát keresel a festésre, nézz utána a henna, cassia, indigó használatának)
- hord többet kibontva a hajad
-egeszseges etrend
-megfelelo mennyisegu vizfogyasztas
-hajpakolasok (Schwarzkopf Caviar, Swiss Opair, soreleszto, kokuszzsir, ricinusolaj)
-hokezeleseknek ne rakd ki a hajad
-megfelelo vitaminbevitel (kulonosen figyelj A, C-re)
#3, ha eredetileg göndör a hajad, persze hogy száraz, töredezett és gyenge lesz, ha vasalod. Nekem is ilyen volt általánosban, és folyton egyenesíteni próbáltam, de csak még rondább lett. Azóta hagyom göndören, és egészséges, szépen nő (#1-es válaszoló vagyok). Az étrend és kíméletes bánásmód tényleg sokat számít (főleg göndör hajnál, ami általában amúgy is száraz). A genetikának is biztos nagy része van a dologban, de attól még mindenki megpróbálhatja kihozni a maximumot abból, ami neki adatott.
Ajánlom neked a "curly girl method"-ot:
(nem kell hozzá mindenféle különleges vackot venni, elég, ha találsz egy silicon-mentes balzsamot, kerülöd a vasalást, szárítást, szárazon fésülést, és néha raksz rá egy olajos pakolást)
#5 Ha göndören hagyom a hajam, akkor úgy néz ki, mint egy szalmakazal. Ha teszek fel hajpakolást és bekenem hajolajjal, akkor vasalás után viszonylag szép fényes is lesz. Heti 2 vasalás pedig nem számít soknak és erről nem mondanék le, mert tényleg utálom göndören a hajam. Csak azt mondom, hogy olyan fényes azért nem lesz sosem, mint egy alapból egyenes hajúnak :D Max ha veszek 70 ezerért gőzölős hajvasalót.
Amúgy én is próbáltam már mindent, amit fentebb írtak, de ismétlem, nagy csodát ne várjon senki, mert a hajnövekedést illetően a genetika a legmeghatározóbb, de persze azzal csak jót teszel, ha szedsz vitaminokat meg ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!