Hogy szedjem le a hajfesteket a hajamrol?
A color b4 tönkreteszi a hajat, ráadásul nem egyenletesen szedi le, nagyon csúnya foltos lesz tőle.
Próbáld ki inkább helyette a C vitamin port, amit gyógyszertárban, drogériában, vagy bioboltban tudsz beszerezni. Ez a legjobb természetes hajradír. Össze kell keverni samponnal, felvinni a teljes hajra, és akár 2-3 órát is nyugodtan rajta hagyhatod. Jah és ez nem roncsolja a hajat, úgy mint a color b4 és társai (kicsit szárítja ugyan de hajpakolással ezt tökéletesen lehet orvosolni), hanem kíméletes, és ha nem éred el a kívánt eredményt 1 használat után, akkor nyugodtan lehet használni többször is, nem árt a hajnak. nekem már elsőre is több árnyalatot világosított a hajamon (szintén sötétebb színtől akartam megszabadulni).
Utolsó vagyok. Van egy ilyen recept:
"Nedves, mosatlan hajon ezt a koktélnak nevezett oldatot szoktam alkalmazni a festett haj felvilágosítására, mert lassan, egyenletesen, kíméletesen színteleníti a mesterséges pigmenteket.
Az oldat összetétele:
15g szőkítőpor
30 ml megfelelő erősségű oxidálószer (12% tilos)
60 ml meleg víz
5 ml sampon
A festett részre hordható fel, precíz, egyenletes felkenést igényel. Az anyagmennyiséggel nem szabad spórolni!
Írtam már nektek az alapszínek mögöttes pigmentjeiről, ez érvényes a koktélozás utáni állapotra is. A hajban maradt pigmentek színe jól megmutatja, hogy milyen színmélységig sikerült a haj felvilágosítása, és azon színmélységben lehet befesteni a hajat koktélozás után.
Pl: ha vörös – réz színű maradt a haj, akkor 5-ös színmélységig sikerült a felvilágosítás. Átfestésnél lehet semlegesíteni a vörös – réz árnyalatot 5/ matt – hamvas árnyalatú hajfestékkel."- Netről néztem.
"Koktélozás
1 rész szőkítő
1 rész oxidálószer (3%, vagy 6%-os hidrogén peroxid)
1 rész vízes sampon (vagy lehet csak víz, vagy lehet csak sampon)
A 3%-os hidrogén peroxidról eddig még nem beszéltem. Nem véletlen hagytam a koktélozáshoz, bár igazság szerint a színezéshez raktam volna csak be, de azért itt is lehet szó róla. Koktélozásnál, ha nem akarom nagyon hígra a koktélt, akkor a víz helyett csak sampont használok, és 6%-os oxidálószer helyett bőven elég a 3%-os is. A 3%-os már indít reakciót a hajban, de lévén nem erős lúg, ezért akkora nagy hatása nincsen, mint társainak. A melaninig ez is eljut, de nem feszegeti annyira. A tornyos hasonlattal élve, a 3%-os hidrogén peroxid egyszerre kalapács, amivel lehet törni zúzni, de ahhoz nagyon sok idő és energia kell, hogy szétverjük vele a lépcsőt, valamint egyszerre szög is, amivel lehet a hiányzó lépcsőfokokat fával hozzápótolni, de a fa mégse helyettesíti a betont és a téglát, amit viszont nem tud a szög megtartani. Vagyis érdemi változás áll be, de az vagy nem kellően hatásos, vagy nem kellően tartós."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!