Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Túl sok, ha minden másnap...

Túl sok, ha minden másnap hajat mosok?

Figyelt kérdés

2018. márc. 3. 14:23
1 2
 11/14 anonim válasza:

A fő kérdés szerintem nem az hogy milyen sűrűn, hanem hogy mivel.

Ha hétköznapi samponnal, akkor a mindennap túl sűrű - árthat is, meg felesleges is. És lehet hogy pont tőle korpásodik, zsírosodik, hullik, töredezik, stb.

De ha valamilyen nagyon gyengéd és tápláló szerrel, akkor attól mi baj lehetne - az csak fölösleges.

Lehet hogy valaki attól érzi hogy megint meg kell mosnia a haját, mert rossz sampont használ. Abból a heti 1 is árthat, mondjuk mert korpásodik tőle, ezért gyakrabban mossa - és ebből kialakul egy ördögi kör.

Én a gyakoribb mosáshoz valamilyen növényi alapú/nem agresszív, tápláló sampont használnék - és ezzel kiderülne hogy szükségtelen naponta mosni, mert úgy is egészséges és tiszta.

Összefoglalva: minden nap mosni túl sok, ha mégis úgy látod hogy szükséges, annak a rossz, ártalmas sampon az oka. (Vagy a fejbőrrel illetve az egész szervezettel van gond)

2018. márc. 10. 09:04
 12/14 anonim válasza:

Hali, én vagy húsz éve minden nap mosom, nincs korpa sem ilyesmi, konfort érzetet ad.

Neked kell érezni kell-e mosni, ha nem zavar hogy nincs mosva ne mosd.

Szerintem is az a lényeg mivel mosod, sok sampon ártalmas, mindenkinek más jön be talán, én a mosdószerekben az olaj alapúakat kedvelem és nem az olcsóbbakat. Volt 1-2 hónapja hogy elcsábultam egy olcsó samponnál és 2-3 alkalom után éreztem hogy viszket meg ilyenek, kukába találta magát.

2018. márc. 10. 10:13
 13/14 anonim válasza:
Ha lehet márkát itt mondani, akkor amikor korpás volt a hajam (kb 20 éve) a head-s. az elmulasztotta, de mostanában a gliss-es, vagy a loreal sárga olajos sampont használom. Zuhanyozás: vizezés, sampon hajra habosítás, fej és testmosás vele, fogmosás, borotválkozás (ezzel a habbal), öblítés kész :)
2018. márc. 10. 10:19
 14/14 Victor C. ***** válasza:
Nem. Az USA-ban a mindennap reggeli tusolas a norma. Egyes tanulmanyok szerint a ferfiaknal csokkenti a hajhullast, mert napi szinten kimossa (reszben) a hajhullast okozo dihidrotesztoszteront.
2018. márc. 15. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!