Tényleg érdemes arckrémeket használni?
27 vagyok és eddig nem igazán kentem semmivel az arcom. Mostanában az arcbőröm elég száraz lett meg pattanásos voltam, így elmentem kozmetikushoz. Ő ajánlott hidratáló krémet, illetve szemkörnyék ápolót, ami ránctalanít is. Mennyire érdemes használni ezeket a krémeket? Most használta rajtam és jó volt, nem pattogtam ki tőle. A férjem szerint hülyeség, csak tönkreteszem az arcom a krémekkel, meg lehúzás... Amúgy nem a kozmetikustól venném, neki semmi haszna nem lenne ha vásárolnék, mivel online kellékes webshopból lehet rendelni (ő mutatta hogyan is lehet).
Nektek mi a véleményetek?
Hidratálásra szükség van, hogy rugalmas maradjon a bőr. Hogy milyen termékre, az egyéntől függ. Én mindig szívből utáltam a krémeket, az olcsó drogériástól a high end koreai termékekig minden kellemetlen érzés volt, főleg nyáron. De ha nem kentem a bőröm, akkor húzódott, pikkelyesen hámlott. Most a koromhoz képest nagyon jó állapotban van (38 vagyok), egy ráncom sincs, stb., azt vettem észre, hogy nekem az a legjobb, ha nagyon gyengéden, olajokkal tisztítom és vízzel, és csak vizes bőrön pár csepp prémium minőségű olajat masszírozok be.
De a krémeken kívül sok más alternatíva van még: szérumok, esszenciák, alkoholmentes hidratáló tonikok, virágvizek, stb.
Az biztos, hogy ránctalanítani kialakult ráncokat eltüntetni valóságosan semmilyen kence nem tud. Olyan van, hogy a krémben lévő szilikon optikailag kitölti a ráncokat vagy hegeket és nagy pórusokat, olyan termék is van, ami kifeszíti a bőrt és/vagy világosítja, ami szintén fiatalít. De ez a hatás addig tart, míg le nem mosod a krémet.
A ráncmegelőzés legjobb fegyvere a hidratálás, esetleg a hámlasztás, ha bírja a bőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!