Műraszta/ szintetikus raszta! Hol, milyet, hogy lenne a legtermészetesebb?
Szia! Én is műrasztákat készítek, így remélem segítségedre leszek, illetve ha további kérdésed van még, szívesen válaszolok.
Az egy illetve duplavégű tincsek között az a különbség, hogy az egyvégűn lyuk van, amin áthúzod a hajad befonásnál, szóval a tincsek egyesével állnak, jobban hasonlít az igazi rasztához. A duplavégű a közepénél félbehajtva kerül befonásra úgy, hogy csak simán hozzá van fogva a hajadhoz 3. tincsként. Ezt akkor ajánlom, ha kevés a saját hajad, és az egyvégűvel nem lenne olyan szép, vagy ha a hajszinedtől eltérő műrasztát akarsz, de nem akarod, hogy látszanak a fonások, ilyenkor a hajadhoz font fele megegyezik a hajszíneddel.
Magamnak mindig egyvégűt csináltam, főleg vastag és hosszú rasztáknál jobb, mivel súlya is van, ha mosod őket, vizesen, törölközővel elég nehéz lesz :D
Szerintem az amazonon, eBayen lévők elég silány minőségűek, kivéve a Cyberloxshoposak, de azok drágák is.
Horgolással is lehet műrasztát készíteni, pont olyan lesz, mint az igazi, kis szerencsével a fonás sem lesz túl látható.
Magadnak egyedül, kb 2 nap alatt fonod be, főleg ha először csinálod. Nekem elsőre segítségem volt, én ismertem a technikát, ő nem, és így csináltuk 10 órán keresztül.
Egyébként minden függ attól is, hogy jelenleg milyen hosszú a hajad.
Imádom a műrasztát, tavaly nyáron színes piros-lila-kék volt, idén kék-lila lesz, utána egy sima barna szettnek fogok nekiállni.
Ha tetszik, mindenképp csináltasd meg! 😊
Ha göndör a hajad, akkor szépen be lehet fonni úgy, hogy csak kicsit látszódjon. Az időigényesebb fonási technika akkor van, ha a hajad hosszabb, mint amilyen hosszú rasztát szeretnél, de ez nálad nem jelent gondot.
Ha ki szeretnél hagyni valamennyi hajat, akkor nagyjából 70-80 tinccsel számolhatsz. Egyébként azért ilyen drága a műraszta, mert a jó minőségű Kanekalon 1000 forint felett van csomagonként, illetve Angliából jön, tehát rajta van a szállítás is, és nem kis munka megcsinálni. Az itthon kapható olcsóbb kanekalon hajból meg nehezebb szép rasztát csinálni, szóval ugyanott tartunk :D
Egyébként ha jól sejtem, a Haircoholix szalon már nem működik, a többit nem nagyon ismerem.
Ezt a leengedett hajas dolgot nem tudom, attól is függ, hogy oldalt mennyit szeretnél meghagyni. A választék meg mindegy, nyilván nem tanácsos középre erőszakolni a rasztával úgy, hogy amúgy nem középen van. De azt úgyis meglátod, hogy mennyivel tudod arrébbtolni úgy, hogy kényelmes legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!