Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Koszmó, korpa eltüntetése...

Koszmó, korpa eltüntetése felnőtt nő fejbőréről?

Figyelt kérdés

Tanácstalan vagyok. Egy helyen vastag koszmó, korpa réteg van a fejbőrömön. Sokféle sampont kipróbáltam, de egyiksem segített. Kíváncsi vagyok van e Nektek bevált módszeretek, terméketek. Ha semmi sem használ muszáj leszek bőrorvoshoz fordulni, amely nagyon költséges kencét fog sajnos felírni. :(

Segítsetek!

2017. dec. 31. 03:03
 1/2 anonim ***** válasza:

Lehet pedig az lenne a legjobb, hogy ha minél hamarabb elmennél bőrgyógyászhoz. Nekem is volt ilyen gondom, akkor a doki három terméket írt fel a koszmóra, egyet pedig az arcomon lévő hámlós foltokra (szeborreás dermatitiszre) és így fizettem 3720 forint. Ebből azt hiszem úgy 1500 forint volt a kenőcs az arcomra, szóval ezt le lehet vonni a 3720-ból, mert az téged nem érint. Magisztrális készítmények voltak, emiatt nem tudok márkát vagy ilyesmit írni, de ha érdekel akkor holnapra előkerítem a blokkot, meg azt hiszem a receptekről is vannak képeim és üzenetben megírom a kencék összetételét, így fel tudnád iratni magadnak. Azt nem tudom, hogy a háziorvossal sikerülne-e, biztos vannak szabályok rájuk vonatkozólag, hogy miket írhatnak fel maguktól, és miket szakorvosi javaslatra.

A három termék közül amit a fejbőrömre kaptam, az egyik egy kénes kenőcs volt, a másik egy sampon/lemosó vagy nem is tudom minek nevezzem, és egy szteroidos oldat.

A kénes kenőccsel az érintett területeket kellett bekenni esténként (ez fellazította a lerakódásokat) és csak másnap reggel lemosni a korábban említett samponnal. Ez egy viszonylag elég híg sampon, és még ezt vízzel fel is kell higítani a használat előtt. Kb. 10-15 millitert tölthettem ki belőle, és erre engedtem 3x ennyi vizet és ezt locsoltam a hajamra. Rendesen habzik, használat közben ugyan olyan mint bármely másik sampon, csak nincs illata. Itt a hajmosásom annyiban tért el a szokásostól, hogy nem ujjbeggyel "masszíroztam", hanem inkább a körmömet használtam, hogy ezzel is elősegítsem a koszmó leválását. Persze azert finoman csináltam, hogy ne sértsem fel a fejbőrt. Miután végeztem a hajmosással és öblítéssel, egy sűrű fogazatú féső használatát javasolta a bőrgyógyász, hogy ez majd kiszedi a hajszálak közt ragadt darabkákat és igaza is volt.

Ezt a kenőcsös procedúrát a másnapi hajmosással egészen addig kell csinálni, amíg teljesen koszmómentes nem lesz az ember haja. (Nálam egy teljes hétig tartott, ami nem is csoda, mert elég durva volt már a helyzet.) Ha ez bekövetkezik, akkor jöhet a szteriodos oldat, amit a piros foltokra kell felvinni. Ez majd leviszi a gyulladást.

Egyébként elég idegörlő dolog volt a kenőcs felkenése, mert hosszú hajam van és centinként kellett elválasztani hajat és úgy bekenni a koszmós részeket. Ezt is a bőrgyógyász javasolta amúgy, hogy így legyen csinálva.

Egyedül necces kivitelezni, mert egyik kézben tartani kell a tükröt, hogy lássuk mit csinálunk hátul a hajunknál, de közben meg le is kéne választani a részeket, de tükörben nem a legkönnyebb mert fordítva van minden. Ugyanez van a szteroidos résznél is, ott is centinként leválasztós módszert használtam.

Aztán ott van még a kén szag. A tégelyben még semmi szaga nincs a kenőcsnek, egyedül a halványsárga szín árulkodik arról, hogy ebben bizony kén lehet. Aztán másnap reggel felébred az ember és jön a meglepi, ami a hajmosás után sem múlik és átveszi a párnahuzat is. :D

Így utólag már vicces, de akkor eléggé zavart. :)

Nekem rengeteg hajam kihullott ebben az időszakban, remélem Te nem jársz így. Konkrétan mindeféle túlzás nélkül kijelenthetem, hogy a koszmó eltávolítós napokban egy nap alatt annyi hajszálamnak inthettem búcsút, mint máskor egy hét alatt.

Ja és ez az egész augusztusban volt, azóta kétszer fordult elő, hogy megint elkezdett vastagodni a sima korpám és váltott volna koszmóra, de kénes kenőcsnek hála megelőztem a nagyobb bajt. Mivel itt már időben elkaptam elég volt egy napig alkalmazni a kenőcsöt, de a sampont és a szteriodos oldatot már nem is vettem elő, mert nem éreztem szükségét. Október óta Szulfokoll kátrányos kénsampont használok és kétnaponta mosok vele hajat. Csodát nem művel és emellett volt az egyik fellángolás, amikor kiújult volna, de végülis egészen meg vagyok vele elégedve. Ez előtt egy Psorioderm nevű sampont használtam, ami viszonylag drága, de az sem ért többet.

Remélem a fogalmazásgátló (három feles) használata mellett is érthető, amit idefirkantottam. :)

2017. dec. 31. 17:53
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, azt hiszem megfogadom a tanácsodat és mégis meglátogatom a bőrorvost. :)
2018. jan. 1. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!