Mit csináljak a hajammal hogy ne tűnjön ennyire töredezettnek?
Na, leírom, én mit csinálok (nekem is 6u2i hullámos, vastag szálú, száraz típusú hajam van, olyan, amire azt mondják, dróthaj):
Hajmosás előtt legalább fél órával a hajamat vastagon bekenem kókuszolajjal. Nem a főzésre használhatóval, hanem amit a drogériákban kapni, üvegtégelyes "szűz" kókusz illatú kókuszolajjal (hidegebb időben zsír állaga van, de így is jó).
Utána hajmosás: sampont hígítom, úgy viszem fel a hajra, mert a tömény sampon is szárít. És a samponozás alatt nem azt értem, hogy a fej tetejére felkócoljuk az összes hajat, és ott még jobban összekócoljuk hajmosás címszó alatt, hanem csak belemaszírozom a fejbőrbe, meg végigsimítom a hajamon a sampont, inkább csak végigtapizom.
Utána balzsam, amit leöblítek, hogy ne nehezítse el a hajam.
És utána a legfontosabb: az utolsó öblítő vízbe almaecetet teszek (erre a műveletre rendszeresítettem egy üveget, amiben összekeverem a vizet az ecettel). Természetesen az almaecetből is jobb a dm-ben kapható szűretlen, mint a főzéshez való almaecet. Nem kell megijedni, nem lesz tőle ecet szagú a haj, nem kell olyan töményen használni, én kb. 1:10 arányban szoktam hígítani.
Hamosás után még a vizes hajra teszek hajolajat. És: nem szárítom hajszárítóval! Én is vasalom, az elég hő neki, és különben sincs másfél órám, hogy a vastag hajamat megszárítsam teljesen, addig tán még a hajszárító is leégne. :) Szóval nem szárítom, inkább úgy időzítem a hajmosást, hogy legyen ideje magától megszáradni (pl. késő délután mosom meg, amikor már nem megyek sehová, és másnap reggelig megszárad magától).
Mikor megszáradt, utána vasalom. Nagyon fontos, hogy ne legyen elnagyolva a vasalás, szánd rá az időt, és szinte ujjnyi tincsenként vasald ki, a tövektől. Követlenül a hajvasaló előtt a tincsekre vigyél fel hajolajat, és úgy vasald.
Utána még szöszös hajra való kencét szoktam használni (Gliss Kur-os).
Így egyáltalán nem hullámosodik vissza a hajam, tényleg sima marad.
Annyi, hogy éjszakára még fel szoktam tekerni a hajamat a fejem tetejére, mert attól is szöszösödhet a haj, hogy a párnán ide-oda dörzsölődik éjszaka.
Ha már nagyon el van töredezve a vége, azon valóban csak az olló segít, de amúgy is érdemes 3 havonta 1-1 centit lecsípni a végéből.
köszi a válaszokat! :) annyira nem töredezett szerintem csak kócosnak látszik,de azért mert ilyen a hajam.megfogadom h vágatok belőle 3 hetente,mert azért lehetne egészségesebb is.
Utolsó hogy tekered fel a hajad a fejed tetejére alváshoz?én bárhogy csinálom nekem csak egy gubanc lesz reggelre belőle
Előre hajolok, és összefogom a hajam, mintha a fejem tetejére akarnák lófarkat csinálni, de nem gumizom össze. Az egyik kezemmel tartom a hajam tövét, a másikkal meg elkezdem körbe tekerni, tulajdonképpen kontyot csinálok, csak egészen fentre, a fejem búbjára. "Harapós" csattal rögzítem, a homlokom felőli oldalról, így biztos nem fekszek rá hanyatt fekvéskor.
Jobban bevált, mint az estére befonás, mert ettől nem lesznek a hajamba még a fonástól sem hullámok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!