Mitől lehet olyan szép, egészséges hajad, mint a nőké?
Először is, ha el van töredezve a hajvéged, azt le kell vágni, a legtöbb esetben az okozza az igénytelen, csúnya, bozontos kinézetet.
Egy fodrásztól nyugodtan kérhetsz véleményt, miket érdemes használni a hajadra.
Balzsam helyett szerintem többet ér egy jó hajmaszk, a balzsam átmenetileg selymessé teszi, de nem igazán táplálja, mint egy maszk.
Ezen kívül használhatsz száraz hajra kis mennyiségű hajolajat vagy hajszérumot is, főleg a hajvégekre.
Sok esetben egyébként a nőknek a hajfestéktől csillog a hajuk, annak szebb fénye van, mint a természetes hajszínnek.
Hat eloszor is, nem all meg a tudomany a samponnal es balzsamnal.
De kezdjuk az alapoktol: meg kell talalnod a megfelelo sampont ami a hajad szamara a legjobb. (Festett-nem festett, zsiros, szaraz, normal).
A samponokon belul is van 1000 fele. + olajokkal, vitaminokkal dusitott, ilyen olyan illatban. Bar nem javaslom a drogerias termkeket, sokan eskusznek ra , de szerintem kb 300 Ft-os kezmoso szappanbol vannak. Ajanlok inkabb, hogy vegyel fodraszkellekesben valamit dragabban.
Aztan: hajpakolas, heti 1x. Ezt termektol fuggoen X ideig kell a hajadon hagyni, miutan samponnal megmostad es leoblitetted.
Hagyni kell allni par percig, aztan lemosni.
Ebbol is van 600 fele, szinten megkell talalni a neked megfelelot.
Aztan jon a balzsam, bar sokak szerint ezt samponozas elott kell.
Szinten van abbol is rengeteg.
Vannak hajszaritas elotti termekek, ezeket hovedonek hivjak, meg ovja a hajat a hajszarito forro levegoje altali roncsolodastol.
Tehetsz ra hajszaritozas kozben is kremeket (kondicionalo), nekem van egy, es olyan, hogy beleszaritom a hajamba, sokkal puhabb lesz tole.
Majd vegul haj olaj. Nekem az argan olajas a kedvencem. Ebbol is sok fele pl argan-,kokusz-, mandula olaj. En gyogyszertarban szoktam venni.
Ezek mellett 2-3 havonta fodrasz a serult hajvegeg eltuntetese miatt, es szedhetsz melle hajvitamint is. Ajanlom a DM-ben kaphato das gesund valami fele bogyot,900Ft.
Szerintem ez egyszerre sok volt most neked. :D
Keress fel nuygodtan egy hozzad kozeli fodrasz kellekest, ott hozza ertok szivesen segitenek neked megtalalni a szamodra legjobbakat.
De azt ne felejtsd el, hogy nem feltetlen a legdragabb a legjobb.
2-3 ezerert mar vannak nagyon jok.
Persze ezek se utolso dolgok.
Semmikepp ne szaritsd maxon,inkabb kozepfokon es legyen olyan 30 cm tavolsag a fejed es a hajszarito kozott. Olyan 80%-osra szaritsd, a tobbit hagyd magatol.
En szemely szerint azert nem hagyom el a hajszaritot, mert kozben kiegsenesedik annyjra a hajam, hogy ne kelljen vasalot hasznalni. Plusz utalom, mikor orahosszakig vizes a hajam.
Ha kefebol jot akarsz, akkor termeszetes szorbol keszult kefet ( ne fesut!) vegyel. Ez lehet loszor, vaddiszno, amit talalsz.
Rendben! Hát köszönöm az összes tippet/tanácsot, amit írtál. :)
Biztos, hogy alkalmazni is fogom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!