Amikor leborotválom a lábam akkor még mindig fekete pontok maradnak a szőrök helyén. Miért?
A szőr "gyökere" még jóval a felszín alatt van. Ha leborotválod, akkor csak úgymond a szőrt a bőröd felszínével egy síkba vágod, a többi része a bőröd alatt marad = fekete pontok látszanak.
Ettől jobban, egyszerűbben nem tudom neked elmagyarázni. A borotva ennyi tud...
Csak a bőröddel egy síkba vágja a borotva a a szőrt ezért látszik ahogy a bőr alatz folytatódik. Akinek sötét vagy erősebb szőre van annak jobban látszik sajnos. De nem annyira feltűnő ha barnább a bőröd, szóval nyáron érdemes lebarnítani kicsit.
Az epilálás egyrészt fáj de meg lehet szokni, viszont sokáig tart és utána piros egy napig minimum. Nekem ráadásul (szintén erős sötét szőrrel) rendszeresen benőtt és begyulladt a szőrtüszőm, ami azt jelenti hogy nem tudott a felszínre jutni és tűvel kellett kipiszkálnom és sebesre vakarni mikor már több centi hosszú volt. Szóval baromira nem érte meg.
Egy nyaralás előtt próbáltam a gyantát is. Na ehhez meg kell növeszteni eleve, hogy meg lehessen csinálni (de addig egy barlangban kell bujkálni?). Mindegy a lényeg hogy ez is fájt rendesen de ki lehetett bírni, mindig rákészültem a fájdalomra a tépés előtt. De ez se tartott túl sokáig úgy kb. 4 napig. Utána már borotválnom kellett mellé és napról napra rosszabb lett. Hát ezért nem éri meg a fájdalom meg az idő.
Hidd el az a pötty nem olyan feltűnő. Hidegben vegyél harisnyát, nyáron pedig barnítsd le.
Vannak szerencsések akiknek szőke vagy alig látható szőrük van, na nekik ne higgy el semmit, mert teljesen más. :"D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!