Most akkor lehet naponta hajat mosni vagy sem?
Rengeteg samponon olvasni a mindennapos használatra jelzőt, és én is minden nap vagy minden másnap hajat mosok, semmi baja sem a hajamnak sem a fejbőrömnek.
Mégis mindenki nekem esik hogy azért zsírosodik hamar a hajam mert gyakran mosom. Volt hogy hetente egyszer mostam meg, mert kínomban kihúztam addig, hátha akkor nem fog hamar zsírosodni, de ugyanolyan volt utána, már másnap összeállt, ragadt, koszosnak éreztem a fejbőrömet, stb. Szerintem ez sem egészséges, hogy napokig hagyom a koszban fulladni a fejbőrömet. Hisz fürdeni is naponta szoktunk, az arcot is naponta megtisztítjuk, stb.
* Előre jelzem, hogy én sem tudom az igazságot, amiket leírok, mind csak hallottam, illetve van benne egy kis tapasztalat is.*
Véleményem szerint, simán lehet, hogy a napi hajmosást azért írják rá a samponokra, hogy minél hamarabb elhasználd, és minél többet vegyél belőle.
Én soha nem mosnék hajat. Hogy miért? Nekem a víz, az állandó törölgetés-szárítgatás nagyon durván kiszárítaná. Persze, oké, hogy megfelelő sampon, meg balzsam, hasonló, de én nem tudnám minden nap lepucolni a fejemet. Plusz látok ebben a zsírosodás dologban igazságot, mert lemosod a természetes faggyút a fejbőrödről, tehát több fog képződni, mert a szervezeted nem tudja, hogy direkt veszíted el.
Annak, hogy ritkábban zsírosodjon, kell idő, fokozatosan kell kísérletezni. Persze a zsírosodásnak nagyon sok minden állhat a hátterében, nem csak a gyakori hajmosás. Én voltam raszta, előtte kétnaponta mostam a hajamat. Az első pár hét szenvedés volt, viszketett, koszosnak éreztem (persze pár hét után már koszos is volt, a raszta jobban összegyűjti a cuccot). Havonta mostam hajat, három hónap után már meg sem éreztem, hogy zsíros, és azért nem, mert sokkal inkább kitolódott a zsírosodás. Másfél évig ment így, kibontottam, akkor még bírtam másfél heteket várni, de aztán egyre gyakrabban mostam, és most megint 3-4 naponta kell.
Egyébként szerintem hülyeség, hogy hagyod koszban állni a hajadat. Elvégre emberré válásunkkor sem mostuk minden nap. Azt gondolom, ez olyan, mint amikor valaki sok gyógyszert szed (persze nem olyan durván, csak a mechanikája). Minél többet mosod, annál gyengébb lesz a hajad, és idő elteltével kialakul a "gyengehajúság"???:D
Persze nem szeretnék itt elméleteket gyártani, valószínűleg butaságokat is írok. De ha úgy gondolod, hogy nekem így jó, valószínűleg ilyen a hajtípusod. Ha nem figyelsz meg semmit (hajhullás, töredezés, satöbbi), akkor nem hiszem, hogy foglalkoznod kell ezzel. :)
De nem károsodik a hajam.
És a bőr sem lesz másabb ha minden nap letisztítjuk róla a szennyeződéseket.
Naponta mosom, semmi baja. Nekem sem tetszik ez az öntisztítás. Ennyi erővel a hónaljamra is várhatnék, hogy öntisztuljon.
Meg képzeld el, aki naponta edz. Jó, tudom, itt mindenkinek alapból rózsaillata van, én igénytelennek érzem magam, ha izzad, egynapos a fejem. Szerintem az sokkal károsabb, hogy ha belövöd valamivel, aztán abban alszol.
Első vagyok. Azt kifelejtettem példaként megintcsak a hajtípusokhoz, hogy az egyik szobatársam naponta mosta a haját, gyönyörű derékig érő, dús sötétbarna haja van. A másik havonta mosta, minél természetesebb dolgokkal (volt, hogy tiszta földdel), neki göndör, szőke haja van, szintén gyönyörű, kb. hátközépig érő. 3 hét után látszódott csak, hogy zsírosodik, koszos, szaga sosem volt, és mellé még sportolt is.
Úgyhogy ez szerintem tényleg attól függ, mit bír a hajacskád. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!