Hogyan kell a női borotvát fertőtleníteni? Gyógyszertári 70%-os alkohollal megfelelő lenne?
Én sem fertőtlenítem, mert néhány használat után már kevésbé éles az a fajta is, ami nemcsak egyszer használatos. Kidobom és teszek bele másik pengét.
Epilátort régen fertőtlenítettem. De szerintem felesleges. Most nem csinálom és semmi gond. Egyébként gyógyszertárban vettem alkoholt, de mindig iszonyat nehezen adták ki. Ami azét fura, mert egy jól öltözött felnőtt nő vagyok, szóval ha alkoholt akarok inni, akkor megvehetek bármilyen italt :)
Még csak 2x használtam a borotvát. De akkor úgy lehet eltenni, hogy csak vízzel leöblítjük? Elhiszem nektek, de azt hiszem, mégis bevetem az alkoholt...
A gyógyszertári alkoholt nekem ki szokták adni - nem tudom, hogy neked miért nem adtak! Biztosan nem az alkoholisták szoktak gyógyszertárba járni 70%-os szeszért (drágább is, mint a bolti italok).
Mondd meg a patikusnak, hogy fertőtlenítéshez kell neked. Nekem mindig van itthon, igaz, van, hogy hónapokig semmire sem használom, de akkor is jó, ha van itthon.
Közben találtam valamit, itt azt írják, érdemes fertőtleníteni:
"A már korábban használt borotvát mindig le kell mosni, mielőtt megint bevetnéd a szőrszálakkal való harcban, ugyanis a baktériumtól nyüzsgő felületnek csúnya vége lehet a bőrödre nézve.
A kórokozók borotválás közben könnyedén a bőröd alá juthatnak, ezzel szőrtüszőgyulladást okozva, mely akár csúnyán fel is dagadhat, és fájdalmasan égő érzéssel is párosulhat. Ezért a legjobb, ha egy szeszes vattapamaccsal végigtörlöd a borotvát, mielőtt nekifognál a műveletnek, erre a célra például kiváló lehet néhány csepp édesapád arcszeszéből is, így ugyanis fertőtleníted a szőröző szerszámot."
Mondjuk, ez a cikk azt írja, hogy borotválkozás előtt fertőtlenítsük az eszközt.
Aki privátban írt, neki itt is válaszolok, mert KÖZÉRDEKŰ!
"Szia és köszi, hogy ilyen sokat írtál, de ALLERGIÁS VAGYOK A KÓKUSZOLAJRA!!! Egy iszonyat a bőrömnek!!! Brutálisan rossz hatással van rá! Itt egy másik kérdésem, ebben külön hangsúlyoztam is, hogy nem bírom a kókuszolajat:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szepseg-es-divat__bor-es-haja..
Tudom, hogy nem tudhattad, hogy ez az idézett kérdés az enyém, ezt csak azért mutatom meg, hogy lásd, hogy komoly a helyzet.
A fentiek miatt kérlek arra, hogy ha másoknak is ajánlod a kókuszolajat, akkor feltétlenül írd meg azt is, hogy komoly problémákat is okozhat arra érzékenyeknek a használata. Köszi!
Amúgy nem hiszem, hogy ha a borotvapengét fertőtlenítem pár csepp alkohollal, az a bőrnek árthat, amúgy is hamar elillan az alkohol."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!