Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit tegyek, hogy szép hajam...

Mit tegyek, hogy szép hajam legyen?

Figyelt kérdés

Sok gondom van a hajammal...

2 naponta mosok hajat, van hogy a második napon tűrhető, van amikor már undorító. Rendesen kimosom a sampont, rendesen megszárítom, nem tudom mitől zsírosodik ilyen hamar. Szárazsamponok közül próbáltam már három félét (syoss, balea, meg valami noname), egyik sem vált be nekem, meg nem is annyira szeretem őket. De ha valaki tud ajánlani egy jó szárazsampont, vészhelyzet esetére, írja le.

Aztán alapból vékonyszálú és nem is túl dús, meg időnként kicsit hullik is, azaz több haj jön ki a kelleténél pl hajmosásnál. Ez így "tökéletes", mert nagyon szeretnék szép dús hajat, ami nem hullik. Így olyan kevésnek tűnik. Másnak kétszer ennyi haja van.

Minden hajmosás után szálkás. Használok hajolajat, de akkor is. Alapból se göndör, se egyenes, de hajszáritás után úgy nézek ki, mintha sörényem lenne. Már 2 éve csináltatok keratinos hajkiegyenesítést, úgy jobb a helyzet.

Ha hajvasalót használok, akkor nem szálkás, csak mégjobban lelapul és még kevesebbnek tűnik.

Illetve már nagyon unom a hajamat, szeretnék valami újítást, szeretnék elmenni fodrászhoz. Arra gondoltam, hogy szívesen befesteném, de vagy ombrésan vagy melírt, balayage vagy valami ilyesmi. Szerintetek mi állna jól? A hajam barna, se túl sötét, se túl világos, de inkább sötétebb és a bőröm is barnásabb nem vagyok az a hófehérke:D A szemem zöld.

Nekem nagyon tetszik a vörösesbarna, a karamell meg a hasonló színek. Mellig ér a hajam, már kéne vágatni a végéből is, de szeretnék ugyanúgy hosszút.

Mit tegyek, hogy szép, egészséges hajam legyen? Mit egyek, mit használjak? Tudom hogy fontos az egészséges táplálkozás, de azon kívül? Hajkapszulákkal tapasztalata van valakinek?

2017. jún. 19. 14:01
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem a 2 naponta hajmosás kicsit soknak tűnik, szerintem azért zsírosodik a hajad. A hajzsír alapvetően nem ellenség, ez védi a fejbőrödet és a hajadat a kiszáradástól. Ha állandóan lemosod, akkor a szervezeted azt érzékeli, hogy még mindig szárazság van, ezért még több zsírt termel, és így ennek sose lesz vége. Szoktasd hozzá magad a kevesebb hajmosáshoz. Eleinte nehéz lesz megállni, hogy amikor már zsírosabb, ne mosd, de fokozatosan hozzá lehet szoktatni a szervezetedet. Én heti 1x mosok hajat, kb. hátközépig ér, de még így is hajolajat kell használnom.

Ha most ilyen a hajad állapota, én hanyagolnám a vegyszereket, drasztikus beavatkozásokat is, mint hajfestés, vasalás.

2017. jún. 19. 15:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is túlzás a 2 naponta való hajmosás, a hajnövekedésre hidratálásra pedig én a ricinus+kókusz+olíva olajos hajpakolást ajánlom egységesen összekeverem őket utána 2 órát begöngyölöm a hajam hagyom hatni majd ki mosom, a Farmasi Argán olajos samponja igaz nem száraz sampon, de nagyon hatékony véleményem szerint, használj kondícionálót hővédő spray-t, ha vasalod/szárítod a hajad...remélem valamennyit tudtam segíteni
2017. jún. 19. 18:24
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Le kell faragnod heti 2 re azt a hajmosást. Úgyis jön a nyár, nem kell menni suliba, egy kicsit zsírosodhatsz amíg hozzá nem szokik a hajad.

A hajad pedig azért szálkás sörényes, mert dehidratált. Az egyik dolog ami szárítja az a szulfátot tartalmazó sampon. Ajánlom hogy vált szulfátmentesre, ez a zsírosodási gondjaidon is sokat segíthet. De nem az elején! Mert ugye hozzá kell szoknia a hajadnak a gyengébb tisztítszerhez, de nyugi: hozzá fog ;)

A hidratáláshoz használj olajas pakolást és kondícionálót ahogyan a 2-es írta. Sok sikert ;)

2017. jún. 20. 00:28
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, kipróbálom amiket írtatok.

Vasalni ritkán vasalom a keratinos kiegyenesítés miatt, de ha igen, használok rá hôvédőt.

2017. jún. 20. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!