Korpás haj ellen?

Figyelt kérdés

Már vagy 1-2éve nagyon korpás a fejem, de mostanába olyan szinten mintha nem is lenne fejbőröm csak korpa.. Ha kimosom 1-1/5nap alatt zsíros lesz és büdös viszket és fáj a fejbőröm is. Kipróbáltam egy csomó korpásodás elleni shapmont, egyszer egy nap nap nem is volt korpás de vissza jött..

Szerintetek mi lehet, és mit tehetek ellene?

2017. máj. 10. 04:05
 1/5 anonim ***** válasza:

A head&shoulders sampon nekem eddig bevált bár neked elég durva de nem tudom ezt próbáltad e. Aztán egy jó módszert ismerek erre: friss csalánt leszeded, jó sokat hogy tömény legyen, kifőzöd, ha kihűlt leszűröd és hajmosás után ezzel leöblítgeted és bele is dörzsölöd a fejbőrödbe.

De szerintem itt már otthon ezzel nem sokat tudsz kezdeni, hamar menj el bőrgyógyászhoz és nézesd meg, ez nem ciki. Ő majd fogja tudni mi az oka ennek, mert valami biztos van.

2017. máj. 10. 05:52
 2/5 anonim ***** válasza:
1,5-2 literes flakonba 2 ujjnyi 10%-os ecet plusz víz: ezzel öblítsd le a fejedet minden hajmosás után. (Én hosszú hajra használok ennyit.) Az ecetet már ne öblítsd ki belőle (nyugi, nem lesz büdös, elpárolog a szaga). A sampon lúgosságát semlegesíti az ecet, ami savas. Finom tapintású is lesz tőle a haj, meg a korpa ellen is jó. De valószínűleg nem egyik napról a másikra kell várni a csodát.
2017. máj. 10. 05:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Mármint a csalánnak a vize kell amiben lefőtt, szóval csalánteát készítesz belőle. Nem tudom érthető volt e úgyhogy inkább javítok.
2017. máj. 10. 05:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Gyogyszertarba tudsz venni olyat,hogy detergens sulfuratum.Ez egy sampon,tobbnyire hasznal es nem is darga.Meg az Elocom oldat is jo,csak az venykoteles.De tenyleg jobb lenne megmutatni egy orvosnak.
2017. máj. 10. 08:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Ki fogom próbálgatni! Köszönöm a segítséget:)
2017. máj. 10. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!