Szerintetek veszélyes lenne ebben az esetben a szolárium?
Elég érzékeny a bőröm, és gyerekkoromban (kb. 10éves koromig) ekcémás is voltam. Viszont nagyon fehér vagyok és szeretnék egy kicsit lebarnulni. Néhol azt írják, hogy jót tenne, máshol pedig azt olvasom, hogy kiszárítja még inkább az amúgy is viszonylag száraz bőrömet. (Önbarnító krémet már próbáltam korábban, és nem vált be!)
Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Előre is köszi! :)
18/L
Na itt a leírás róla, a csajszitól én is levélben kaptam, mikor kérdeztem róla:
UV Mentes barnitás vagy barnulás egy kémiai folyamat eredménye, amely során egy speciális cukor származék (DHA-Dihydroxyactone) lép reakcióba a bőr felső rétegében található aminosavakkal és ezáltal alakul ki a természetes gyönyörő barna bőr. Hasonló folyamat játszódik le amikor egy almát kettévágunk és kitesszük a napra amely órák alatt bebarnul.
A folyamat óriási előnye, hogy a kivánt barna bőr elérése teljesen biztonságos. A bőrt nem érik káros UVA vagy UVB sugarak.
A DHA bőrfelületre juttatását követően a barna szín kb. 2-3 óra már látható. A barnulási folyamat körülbelül további 6 órán keresztül tart. Az eredmény egy gyönyörű és természetes barna bőr. Az elért szín teljes mértékben vízálló és általában 7-10 napig tart a bőr hidratáltságától függően. A bőr csupán 4-5 nap után, az elhalt hámsejtek leválását követően kezd fakulni. Néhányan úgy hiszik, hogy a felvitt réteg UV védelmet is nyújt. Mindazonáltal, a melanin pigmentekkel ellentétben a DHA polimer-származékai nem nyelnek el jelentős mennyiségű UV sugárzást, így nem is véd az ellen. Azonban a DHA bizonyos mértékig véd az UVA sugárzás ellen.
Érdeklődni: +36 30 994 86 79
Telefonszámnál sajnso többet nem tudok, remélem segített és sok sikert ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!