Mi történne a hajammal, ha minden nap samponnal megmosnám?
röviden: Tönkremenne.
részletesebben: amíg napi rendszerességgel mosnád, egyre szárazabbá és töredezőbbé válna, mert folyamatosan lemosódna az egészséges hajhoz szükséges faggyúréteg.
Persze a szervezet kompenzál, próbál több faggyút termelni, így aztán, mikor már teljesen kiszáradt és széttöredezett a hajad, és ezt látva véget vetsz a napi hajmosásnak, olyan szinten zsírosodik el, hogy nem lehet majd vele semmit csinálni.
Napi 1x max 2x szabad hajat mosni.
Nyílván akik minden nap mossák, még folytatják ezt a folyamatot. Mert az egyik válaszolónak teljesen igaza volt, a faggyú termelés fokozódni fog. Ezáltal zsírosodni fog a haj sokkal jobban. Szerintem használj egy száraz sampont mikor már azt látod hogy zsirosodik. És próbáld kitolni a hajmosást. Illetve most van a syossnak valami felül zsiros hajra alul meg száraz hajra samponja. Én nem próbáltam, de sokan dicsérik. És igen, érdemes egy samponváltás, ha elégedetlen vagy a hajad zsírosodásával.
Üdv: egy fodrász
3 vagyok, aki 8 évig mosta naponta. Azért írtam múlt időben, mert már nem teszem. Azt hittem, egyértelmű. Azért nem mosom többé naponta a hajam, mert már nem zsírosodik annyira, mint azelőtt.
Egyszer, mikor beteg lettem és ágynak estem napokra, nem mostam meg a hajam és akkor vettem észre, hogy újabban simán kibír 3 napot, azóta ritkábban mosom.
Le lehet pontozni, de akkor is ez az igazság:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!