Melyek a szőrnövekedést gátló növények? (Hatóanyagukat bőrre kenve. )
Azt tudom, hogy vannak szőrnövekedést serkentő növények, pl. hajra szokták használni ezeket, hajat vastagítani, erősíteni, vagy éppen növeszteni, esetleg újranöveszteni (levendula, zsálya).
Feltételezem, hogy akkor olyan növényi hatóanyagok is vannak, amelyek gátolják a szőrnövekedést -> ezt a hatást ki lehetne használni hónaljszőrtelenítéshez.
;-)
Közben már találtam kettőt! :-)
Többen kérdeztétek privátban, hogy milyen szőrnövekedést gátló növényekre bukkantam, inkább megírom nyilvánosan.
"Hatásmechanizmus
A krém szőrnövekedést gátló hatása két speciális növényi összetevőjének köszönhető:
Chelidonine: egy tisztított növényi molekula. Gátolja a sejtosztódást a hajhagymákban, finomítja a szőrzet átmérőjét, ezáltal lassítja növekedését. Gyulladáscsökkentő (szabályozza a gyulladáskeltő mediátorok mennyiségét) a szőrtelenítés után azonnali bőrnyugtató funkciót lát el. A Chelidonine szőrnövekedés mennyiségére és minőségére, a bőr simaságára és puhaságára valamint gyulladáscsökkentő tulajdonságára gyakorolt hatását klinikai tesztek igazolják.
Dihydromyricetin: a Myrica cerifera L a mirtuszfélék családjába tartozó amerikai viaszbokor dihydromyricetinben gazdag leveleinek és virágainak speciális, koncentrált kivonata. Klinikai tesztek igazolják a dihydromyricetin gátló hatását a szőrzet mátrix sejtjeinek IGF-1-receptor-tirozin-kináz aktivitására. Ez a hatás megakadályozza, illetve gátolja a folliculus növekedését az anagén fázisban. Ennek következtében csökken a szőrszálak mennyisége és a kinőtt szőrszálak minősége, végül - előírás szerinti használattal - megszüntetheti a nem kívánt helyen a szőrtelenítés műveletét."
Tehát az egyik a fecskefű, a másik az amerikai viaszbokor.
Akkor ezeket találtam, azóta nem is kerestem, de biztosan van még!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!