A cigánylányoknak mért/mitől olyan szép hosszú, erős és egészséges a hajuk?
de ők mindenhol jobban szőrösödnek :)
jobb inkább így :) mennyi bajuszos öreglány van közöttük.
Igen, ezt én is hallottam. Igaz akiket láttam, annak majdnem mindnek összefestett töredezett haja volt, de 1-2 szép hajút is láttam. Szerintem a génekkel lehet összefüggésben, meg azzal, hogy nem mossák agyon, nem vasalják. Múltkor olvastam, hogy az indiaiaknak 5x annyira vastag 1 hajszáluk, mint az európaiaknak. Ők meg inkább az indiaiakra hasonlítanak.
Valami tradíció is van náluk, hogy megvan, hogy meddig nem vágathatják le a hajukat. Egyébként nagyon odavannak a hosszú hajért, nekem is mindig mondják. Meg volt már, hogy hallottam ahogy elmentek mellettem, hogy "Nézd már, milyen hosszú haja van!".
Gének: sötét bőr, erős haj, sötét szőrzet. Ennek oka, hogy olyan helyről erednek, ahol mediterránabb volt az éghajlat. Nézd meg a négereket. Nekik is többnyire tökéletes a bőrük, erős a hajuk. Ellenben az északi népeknél (pl. finnek) érzékenyebb a bőrük, fehérebbek, világosabb hajúak.
Az emberi fajták aszerint néznek ki, hogy milyen éghajlathoz kellett alkalmazkodni anno. Északon nincs olyen meleg és erős sugárzás, így nem kell a vastagabb sötét bőr, ellenben Afrikában szükség volt rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!