Világos szőkéből sötétszőke, vagy világosbarna festése otthon?
Eddig is magamnak festettem a hajam, most világos szőkéről szeretnék először sötétszőkét, majd utána később világosbarnát varázsolni.
Nagyon nehéz ezt otthon megoldani, vagy simán rákenem a festéket, mint eddig és annyi?
Meg így szerintetek kevésbé fog száradni és roncsolódni a hajam, mint eddig?
Eddig 9%-os oxit használtam, most max. 6-osat szeretnék, ez fog segíteni abban, hogy kevésbé törjön, vagy ne törjön tovább?
Mit gondoltok?
(Idővel ha szükséges, nem fogom már festeni, de most túl nagy a kontraszt a világosszőke és az eredeti hajszínem között, így ezt nem tudom ilyen hirtelen megtenni.)
Köszönöm a válaszokat előre is!
Akárki akármit mond: ez a legnehezebb. Ezredik nekifutásra se biztos, hogy olyan lesz a hajszíned, mint szeretnéd.
A gond az, hogy a szőke károsítja a hajat. A végén a festék sokkal sötétebb lesz, mint a lenövésen. Durva esetben majdnem fekete is lehet a sötétszőke festéktől. Aztán meg hiába mosod, nem kopik.
A másik gond, hogy nincs szép szín. Többnyire mesterséges, paróka jellegű a végeredmény. Hol zöldes, hol sárgás, de az eredeti színtől ugyanúgy elüt, mint a szőke.
Keress egy jó fodrászt, mondd el, hogy az a terv, hogy lenöveszted a hajad, ezért hasonló színt akarsz, mint a sajátod. És ne az egészet festesd be, hanem kérj melírt. Sokkal ritkábban kell utána festetni, normális színt lehet elérni, és ha fokozatosan egyre kevesebb csíkot tesz bele, akkor le lehet növeszteni szépen.
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon hasznosak voltak. :) Elgondolkodok mindkét lehetőségen, végül fodrász fogja festeni, hétfőn megyek hozzá. :) Sajnálom nagyon, mert ez az én hajszínem, ami a legjobban hozzám illik, de hát valamit valamiért..
24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!