Pattanások kezelése? De hogyan?
Sziasztok! Előre szólok hosszú lesz, de már egyszerűen nem tudok mit kezdeni a helyzettel, és végső elkeseredésemben itt kérek tanácsot.Alapvetően nem volt soha hatalmas probléma a bőrömmel, minimálisan mitesszeres volt, illetve néha előjött egy-két pattanás, de ezen kívül semmi. Viszont ki ne szeretne még ettől is szebb, makulátlan arcbőrt? Elmentem kozmetikushoz egy tisztításra, amivel kb életem eddigi legnagyobb hibáját követtem el. Mondta hogy tényleg nincs úgy probléma a bőrömmel, nem is tartott sokáig, de javasolta hogy egy hónap múlva menjek vissza még egyszer. Nos ebből az lett, hogy összesen ötször jártam nála, és mind az öt alkalom után egyre csúnyább lett a bőröm, ráadásul a hegek és foltok is ott maradtak. Egyszerűen nem akartam elhinni, hogy ennyire elcsúnyult a bőröm. Ott hagytam és megfogadtam hogy annak ellenére hogy valószínűleg rossz kozmetikust választottam én többhöz biztosan nem megyek. Magamnak próbáltam helyre hozni, először elég buta és felelőtlen módszerekkel, de mindent kipróbáltam rá. Semmi sem hatott. Házi praktikák sem, boltban kapható maszkok, semmi. Bőrgyógyásznál is voltam, aki írt rá gyógyszert, az használt úgy ahogy ideig óráig, de az sem vált be, így elküldött nőgyógyászhoz, hogy szedjek fogamzásgátlót. Nagyon nem szerettem volna, mert utána olvastam hogy valóban kitisztítja, de ha abba hagyom újra előjöhetnek, ráadásul csúnyábban mint előtte. Majd egy év elteltével elkezdtem egészségesebben enni, ittam a sok vizet, illetve letettem minden eddig használt tonikról, kenceficékről, és egy sima egyszerű kókusztejes szappant használtam. Ezek a dolgok úgy fél év alatt nagyjából helyre rakták az arcomat, de egyáltalán nem annyira mint amilyen régebben, a kozmetikusos eset előtt volt. De beletörődtem. Most viszont egy-két hónapja megint elárasztották a fejemet a nagy pattanások, és egyszerűen nem tudom miért, hiszen semmin nem változtattam, nem stresszesebb az életem, nem alszok kevesebbet,nem változott semmi! A kérdésem, hogy valakinek hasonló eset? Tudom hogy embere válogatja kinek mi válik be, de mégis, valami, ami a legtöbb embernek használt? Most már teljesen tanácstalan és reménytelen vagyok. Illetve még annyi, hogy időpontot kaptam a nőgyógyászhoz, fogok kérni most már fogamzásgátló tablettát, elsősorban nem a pattanások miatt, hanem mert tartós párkapcsolatban élek és szükségesnek tartom, de reménykedem benne, hogy akkor legalább ez hoz valami megoldást. Volt akinek fogamzásgátló tabletta szedése mellett szebb lett a bőre? Mert már ebben sem bízom teljesen. És ha igen, mennyi időnek kellett eltelnie? Nem akarom sürgetni a dolgot, nagyon türelmesnek mondom magam, de eljutottam oda, hogy nagyon zavar, mert nem pár kis pici pöttyről van szó, és nagyon lelombozó tud lenni mikor a tükörbe nézek. Szeretném visszakapni a régi bőrömet, és vele együtt az önbizalmamat is!
Köszönöm ha végig olvastad, és hozzájárulsz pár tanáccsal (ha esetleg tudsz valami biztatót!)
21/L
*dienille
Bocsi félreírtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!