Nagyon száraz a bőröm, beleértve a fejbőrömet is, ezért mindig nagyon hamar rengeteg korpa keletkezik a hajamba. Megoldás?
Figyelt kérdés
Nagyon de nagyon száraz a bőröm felülete. Az arcomon mindig hámlik, főleg az orromon és a szemöldökömnél. A fejbőröm és a hajam is nagyon száraz, ezért hajmosás után már korpás a hajam. Így minden második nap hajat kell mosnom. Nem érzem jól magam a bőrömben, mert érzem, hogy valami nem okés...
Szerintetek ez mitől lehet? Mi a megoldás? Esetleg ajánlanátok termékeket, amikkel javítani tudnék a száraz bőrömön és száraz, korpás hajamon?!
16 éves/fiú
2017. febr. 8. 00:52
1/6 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem, hogy a szemöldököm is olyan, mintha korpás lenne, ha megvakarom hullnak belőle valami fehér darabkák, ezek és a fejbőröm persze viszketnek is.
2017. febr. 8. 00:56
2/6 anonim válasza:
Én Médea sampont használok, nekem hamar zsírosodik a hajam, de ezzel általában ki tudom tolni még egy napot. Azt hiszem hogy ebből van olyan ami direkt korpás hajra való. Arcodat meg kend arckrémmel, reggel és este is.
3/6 anonim válasza:
Ezek a panaszok egy bizonyos fajta bőrtípusra jellemzőek, a seborrhoeás dermatitisre. A hajadat valamilyen kénes samponnal kéne mosni (lehet a patikában venni Detergens Sulfurátumot) ,amivel úgy kell mosni,hogy a második habot 50-10 percig rajta hagyod a fejeden és csak utána öblíted ki. Az arcodon lévő hámlásokra talán elég valamilyen illat és színezék mentes hidratáló krém,de ha nem akkor el kell menni az orvoshoz és ő tud neked felírni gyenge,kifejezetten az arcra való szteroidos krémet( Pl. Laticort,Locoid).
4/6 anonim válasza:
... mármint 5-10 percig kell rajtahagyni,nem 50-ig :) Elírtam,bocs!
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2017. febr. 8. 10:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!