Valaki segítene, hogyan kell mixtone (kék) "hajfestéket használni, jól gondolom?
Rövidebb, sötétbarna hajam van és nem az egészet, csak a hajam egy részét szeretném kékre festeni. Úgy tudom, tartós hajfesték nincs, csak ez a mixtone-os módszer, jól értem, hogy ezt kellene csinálni:
- a kívánt részét a hajamnak kiszőkíteni ( mivel kell?)
- világosabb színű hajfestéket + mixtone kéket összekeverni ( a sima "2 komponensű" hajfestékbe kell belekeverni?
- színvédő samponnal lemosni
- örülni a szép színeredménynek?
Konkrét termékneveknek és folyamatleírásoknak örülnék ( akár priviben is! ) köszi! :)
Szia! Én próbálkoztam ezzel amikor még nem lehetett ennyiféle kék festéket kapni. De nem lett nagy szám, mert a mixton extra gyorsan kikopott a hajamból, szóval egy jobb színező nálam sokkal jobban bevált. Esetleg a színező mixtonnal keverve. Maga a mixton nem festék, emiatt pár hét alatt kijön.
1. Kiszőkíted a hajad: szőkítőpor és oxi kell, vigyázz hogy le ne égjen. A kékhez csaknem fehérre kell szőkítened, ami több alkalom lesz, szóval csak akkor kezdj hozzá ha kész vagy egy ideig a sárga különböző árnyalataival a hajadban mászkálni.
2. Utána mixton+oxi attól függően hogy mennyire sötétkékre akarod, 9 vagy 12%-os
(Én nem kevertem festékbe, elvileg van ilyen semleges színű alap fodrászkellékesben ami direkt erre van de ennek az árából már tartós színezőt veszek, hajtól függ de nekem pl. az Igora csak lenövéssel jön ki.)
3. Jóóó sokáig hagyd rajta és mosd le sampon nélkül.
Anno imperia és kallos mixtont használtam, ma már biztosan van ebből is sokféle, kérdezd meg fodrászkellékesben. Bár én a színezőt javallom inkább, szebb lesz és a mixton sem marad benne tovább a hajban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!