Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Nagyon csúnya pattanások...

Nagyon csúnya pattanások vannak az arcomon? (Kép lent)

Figyelt kérdés

1. [link]

2. [link]

Bal és jobb oldal.

Néha viszket

Mitől lehet ez ?

Mit csinaljak hogy elmúljon?

17/F

2017. jan. 2. 22:23
 1/8 A kérdező kommentje:
Nem kérdőjelet akartam a végére tenni.
2017. jan. 2. 22:26
 2/8 anonim ***** válasza:

1.Le fertőtleníted,mondjuk betadinnal v alkoholal v szesszel.

2.Pattanás elleni krémet felírnak a bőrgyógyászaton és bekened vele.

3.Adni fognak rá viszketés elleni gyógyszert is és azt is szépen beveszed.

2017. jan. 2. 22:31
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez bizony akne. Mindenképp keress fel egy bőrgyógyászt, hogy a megfelelő krémmel, vagy/és gyógyszerrel minél előbb elkezdhesd a kezelését
2017. jan. 2. 22:33
 4/8 anonim ***** válasza:
De lehet ez más bőrbetegség is...bár nos attól lehet hogy piszkosan összefogdostad ott vagy serdülőkorban pedig ez normális.
2017. jan. 2. 22:33
 5/8 anonim válasza:
100%
Szia. Nekemis hasonló volt, szerintem még durvább is. Elsőnek is, nekem az étrend is közre játszott, lehet neked is. Ugyanúgy ettem csipszet, csokit, minden mást, de kevesebbet. A csokitól iszonyúan kipattogtam. Mindenféle kenceficét kipróbáltam, de nem segített. Ami enyhített rajta, az a BEBANTEN Plus volt, ami azért jó mert gyulladás csökkentő. A sima BEBANTEN nem jó, mert zsíros. Ezután elmentem bőrgyógyászhoz, aki TETRALISALT irt fel, ami iszonyúan jól bevált, már 3 nap után észrevettem a különbséget. Használj bőr radírt, én az ALVERDE-től használtam egy tengeri moszatos-sós bőrradírt (800ft). Hetente 1x használd. Elmentem kozmetikushoz, ami nagyon sokat segített. Most az arcom pattanás mentes, csak itt ott vannak kisebb hegek. Egyépként próbált ki a DERMOFIL pasztát is, csodákra képes. Naponta moss többször arcot, és igyál több vizet. Remélem tudtam segíteni valamiben.:)
2017. jan. 2. 22:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Ez már elég durva, mindenképp bőrgyógyász!
2017. jan. 2. 23:05
 7/8 anonim ***** válasza:
El mesz borgyogyaszhoz, felir neked ra gyogyszert meg kenegetos valamit. Ez nem fog magatol elmulni egy hamar. Hidd el hogy ennek semmi koze nincs ahhoz hogy koszos kezzel meg fogod egyszer ketszer. Valoszinuleg az etrenedhez se. Sserintrm hormonalis es csak borgyogyasz tudja kezelni. Anyukamnak is volt felirtak neki regen ra tablettat es par honap alatt elmult. Ne varj vele menj el barmitol van kideritik es meg is oldjak! Mar amikor 4 ilyen jellegu pattanasod volt akkor el kellett volna menni mert eleg csunta hegeket tud hagyni az akne:(
2017. jan. 3. 00:29
 8/8 anonim ***** válasza:

Nézz körbe: számos pattanásokkal kapcsolatos kérdést találsz.

A dolog abból ered, h ilyen idős korban hormonális változások mennek végbe, aminek egyik hozadéka, h zsírosabb lesz a bőröd. A pórusokban a faggyómirigyek túltermelik a faggyút, ami így nem tud rendesen távozni és ottmarad. Ekkor keletkeznek a mitesszerek: ha közelebbről megnézed a bőröd, a pórusokban apró, barnás kis pontok vannak: ezek a mitesszerek, a pórus fel van töltődve faggyúval (alias zsír) ami nem tudott rendesen távozni. A fent látható pattanások, melyek a te arcodon vannak, ezekből keletkeznek: nem tud távozni a zsír, mert el van tömítve a kiút, tehát begyullad. Az a fehér ott benne zsír és bizony a gyulladás be is gennyesedik.

Ha elmész vele kozmetikushoz, az ki tudja tisztítani az arcod, kinyomja ezeket a pattanásokat, ami fájdalmas és sebek maradnak utána, de az pár napon belül be szokott gyógyulni. Ez mindenre nem megoldás, mivel nyilván továbbra is működnek azok a faggyúmirigyek... Tehát hosszú távon bőrgyógyász.

2017. jan. 3. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!