Mit tegyek, hogy tartósabb legyen a fekete festék a hajamon? FONTOS!
Figyelt kérdés
2-3 hajmosás és sötétbarna lesz a hajam, annyira kikopik a frissen festett részből a festék... 3 éve vagyok fekete, a hajhosszam kb 2 év után lett ténylegesen fekete, előtte az is mindig sötétbarna volt már a festék lemosása után is. Annyira idegesít, hogy sokaknak olyan igazi mélyfekete hajszínük van, még a csillogásuk sem barnás, hanem az az igazi fekete. Sokan azzal szenvednek, hogy "levakarják" a fekete színt, én azzal, hogy tartósabbá tegyem, vicces... Hajfestékből minőségit használok, eddig németet használtam, most kipróbáltam egy elméletileg 60%-al magasabb fedést biztosítót, amit ismerősöm ajánlott, viszont csalódás, nem erre számítottam, kevésbé tartós, mint az előző. Amint elfogy a megrendelt mennyiségem ebből a festékből, ismét kipróbálok egy másik fajtát, egyre "minőségibbeket", de hiába, a frissen festett rész mindig nagyon hamar kikopik... Hogyan tehetném ott is tartósabbá a festéket? Köszi a válaszokat!2016. dec. 31. 03:04
1/2 anonim válasza:
Melyik márkát használod? Nekem is ugyanez a problémám. :(
2/2 A kérdező kommentje:
Farbfreude 0.00 festéket használtam jó ideje, fodrászkellékesnél veszek mindig festéket, nekem a boltokban kaphatóak nem nevezhetők festéknek... Egészen elvoltam már ezzel a festékkel, de gondoltam kipróbálok még néhányat, hátha tartósabb meg mélyebb fekete lesz... Rendeltem Subrina festéket netről, nekik van rendes pink meg lila színű TARTÓS festékük is, mert elméletileg annyira tartós meg magasfedésű, hogy színesből is adtak ki festéket, ismerősömnek pl pink beütésű sötét piros haja van, Subrinaval festi és mindössze 2 havonta festi újra, akkor is csak a lenövés miatt, mert amúgy nem is kopik a szín... Erre reményekkel felbuzdultan rendeltem ilyet, hátha egy "egyszerű fekete" tartós lesz, ha a pink, lila, meg egyebek is azok, amit ugye biztos forrásból tudok... Hát nekem semmit nem ért... Mármint pár mosás és ennyi... Igaz, 3 és fél hónapig nem festettem növesztés miatt a hajam, alapból meg sötétszőke, "emberi szemnek" világos barna hajam van, plusz ricinus olajozok meg almaecetezek minden hajmosásnál, ami koptatja a festéket, de ennek elméletileg akkor sem ennyit kéne "tudnia". Igen ám, oké, hogy nagy volt a lenövés és ott az első réteg festék van, ami gyorsan kopik, de az előző festékem akkor is jobban remekelt, mikor hosszabb lenövést kellett elfednie... Az, mint feljebb írtam, német festék, amik azért elég erős fedést szoktak biztosítani... Hát lehetne sokkal tartósabb, bár a többihez képest kiemelkedő így is... Legközelebb olasz festéket próbálok majd ki, fodrászkellékesben kérdeztem melyik lehet jobb a Farbfreudetól, aztán 3 fajtát sorolt fel az 1800 ft/db-tól egészen a 3 ezres kategóriáig, ezeket is csak azért, mert drágább, így hátha jobb, ami ugye nem biztos. Az 1800-assal fogom kezdeni a kipróbálást ha elfogyott a Subrina, majd megyek egyre feljebb az árakkal, bár nem szeretném, ha a közel 3 ezres lenne csak jó vagy jobb, mert nekem ha spórolok, akkor másfél doboz festék kell, viszont van olyan, amiből 2 kell a hajamra, aztán másfél havonta 6 ezer csak egy festésre annyira nem lenne jó... Meglátjuk majd, 1 vagy 2 festésre valóm van a Subrinából, ha elfogy és kipróbálom az olaszt (addigra a nevét is tudni fogom nyilván, csak elfelejtettem már), akkor írok majd tapasztalatot. Te milyen festéket használsz és milyen az alap hajszíned? Bocsi az extra hosszú válaszért, csak leírtam mivel mi a tapasztalatom, hátha segíthet, ha neked is ez a gondod.:/
2017. jan. 5. 15:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!