Milyen sampont/balzsamot/egyebet használjak a hajamra? Vékonyszálú (ez még nem baj), könnyen töredezik, gyorsan zsirosodik és eddig minden sampontól korpás.
Van most az AVON-ban téli sampon és balzsam.
Nagyon nagyon jó!
Feltétlen probald ki!
Énis most azt használom.
Es krv@ sz@r a hajam amugy.
Szaraz toredezett minden baja van :D es ez most nagyon jo
Szia! Nekem ugyanez volt a gondom. Sosem vasaltam a hajamat, hajszárítót is alig használtam, kentem rendesen a jó minőségű hajvégápolókat, használtam mindenféle sampont és balzsamot, mégis nagyon száraz volt a hajam és gyorsan töredezett, össze-vissza állt a fejemen... Használtam 2 bio terméket, azok elég jók voltak.
DE.
Nekem a nagy változást egy elég hihetetlennek tűnő dolog hozta... ugyanis ma pont 4 hónapja, hogy utoljára samponnal mostam a hajamat! Elegem lett belőle, és azóta csak vízzel mosok hajat, és balzsamot se használok. Először elég borzalmas volt a hajam, ugye nekem is gyorsan zsírosodott de egy idő után megszokta a fejbőröm, hogy nem mosom ki belőle állandóan a "zsírt" és már akár egy hétig is simán kibírom hajmosás nélkül. A hajmosás pedig azt takarja nálam, hogy fésülés után kicsit átmasszírozom a fejbőrömet, majd átöblögetem langyos vízzel. Nem mosom túl sokáig hogy kimenjen belőle az összes faggyú, mivel pont az a lényege, hogy azt használom balzsamként. Egyáltalán nem látszik a hajamon hogy nem használok sampont, nem is büdös mint páran gondolnák, sőt, egyenesen fellélegezett mostanában a hajam! Komolyan, egyre szebb, puhább, fényesebb, sokkal kevésbé hullik, nem korpásodik, nem zsírosodik, és erősödik. Szerintem a fejemnek már elege volt a kemikáliákból és végre örül, hogy békén hagyom. Amúgy másik fésűt is használok, hajmosás előtt egy fából készült fésűt, utána pedig egy ilyen egyenes fésűt vagy mit amin távol vannak a fogak így kevésbé bántja a törékeny vizes hajat, illetve törölköző helyett egy pamut pólóval szoktam megtörölgetni.
(Hozzá kell tennem, hogy mint biomérnök, teljesen tisztában vagyok mindenféle kemikália hatásával az emberi szervezetre, illetve ismerem a szervezet működési folyamatait. Emiatt bátran kipróbáltam sampon nélkül az életet, ami nekem nagyon tetszik és mindenkinek csak ajánlani tudom).
Ezzel nem azt szeretném mondani neked, hogy ne használj sampont, csak elmeséltem a történetemet hátha adok ihletet, vagy segítek valakinek aki erre jár.
(Azt még elfelejtettem, hogy néha lefacsarok egy fél citromot és azzal átöblítem a hajamat. Utána még puhább szokott lenni.)
Azt viszont merem tanácsolni, hogy próbálj meg ritkábban hajat mosni (nem tudom milyen gyakran szoktál). Először nehéz, de ha azt szeretnéd hogy kevésbé zsírosodjon, muszáj lesz megpróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!