Genitális borotválkozás, mit tegyek? 15/L (Uszoda)
Muszáj leborotválnom magamnak lenn a szőrt, mivel heti egyszer van úszásóránk, és ilyenkor nem elég a nyilvánosan való úszódressz viselete, az öltözőben még meztelenül is látjuk egymást. Utálom ezt az egészet, nem tudok mit tenni.
Sajnos a szüleimnek nem merek erről beszélni, anyának a már rég elkopott, ledobhatós borotváit súrolom, szinte csiszolom magamon, és még ha le is viszi a szőrt, a helyén kipattog, sőt egy héttel rá fehérlik is a "pattanás" a kiszáradtsága és leerőszakolása miatt.
Könyörgöm, segítsetek, mit tegyek? Alig merek levetkőzni, nagyon-nagyon nagy lelki nyomás van rajtam ez miatt.
(Korábban próbálkoztam apa borotvahabjával is, de ugyanúgy véresre borotváltam, csak még a hab bejutása miatt keletkezhető fertőzésveszélyek riasztanak el)
Előre is köszönöm!
vegyél veet szőrtelenítő krémet, kend be azzal, aztán kb 5 perc után mosd le
ez a fájdalommentes verzió
a fájdalmasabb az az epilálás
választhatsz :)
Ha van epilátor (szőrtelenítő gép) otthon, akkor használd azt (csak bikinivolnalra), az első alkalom nagyon fáj, de a többi már nem, 2-3 hétig nem nő ki a szőr és sokkal kevésbé pattog ki, mint a borotvától.
Ha nincs epilátor, akkor sem szabad egy régi, koszos borotvát használni. Beszélj anyukáddal, meg kell, hogy értse, hogy az uszodában nem lóghat ki a fanszőrzeted. Nem lehet, hogy csak neked ciki erröl beszélni, pedig anyád megértene?
Ha bármivel leszeded a szőrt, akkor csak a bikinivonalrol szedd le, a szeméremajkaidon és elöl nyugodtam meghagyhatod a szőrt, esetleg ollóval vágd rövidre, ha átüt a fürdőruhán, de ilyen higiéniás körülmények mellett nem szabad közvetlen a puncidat borotválni.
A kipattogás ellen, radírozd le a szörtelenitett részeket zuhanyzás közben hetente kétszer, ha nincs otthon arc-, vagy testradir, keverj sok cukrot össze egy kevés olajjal, tökéletes testradirt kapsz, radírozás után kend be testápoloval, ettől javulnia kell a helyzetnek.
Lehet a szőrtelenítő jó ötlet.
Amúgy ne aggódj, nekem is ugyanez volt a helyzetem az úszással, nagyon feszengtem, hogy mi lesz, hogy lesz, aztán csak kényelmesebb volt megszabadulni tőle, én borotvával csináltam. Mellesleg megértem ha ciki erről beszélned anyuddal, én egyáltalán nem is kötöttem az orrára. :D
De miért használod anyud borotváját? Nincs sajátod? Pár száz forint egy eldobható borotva, te is vehetsz a boltban. Az életlen borotva meg eléggé megnöveli a szőrbenövés esélyét, ha éleset használnál, lehet kevesebbszer fordulna elő, plusz a bőrödet is kímélnéd. :/
Ha gyengébb a szőrzeted akkor a krém jó megoldás lehet. Az enyémet mondjuk sose hozta le akárhány percig hagytam magamon csak viszketett a bőröm és puhább lett a bunda a lábamon... Egyébként a krém nem túl egészséges hosszú távon mert a bőrön keresztül bejutnak a vegyi anyagok a szervezetedbe.
Borotvából ne eldobhatósat használj vagy tényleg cseréld egy alkalom után, másként csak tép. Én férfi 5 pengés borotvát használok, össze se lehet hasonlítani annyival jobb ez.
Epilator is működhet, viszont ezt 2 nappal előtte meg kell csinalnod mert vörös lesz utána az egész terület. Mondjuk intim területen nem jó mert nagyon fáj.
Gyanta otthoni használata is veszélyes, én például letéptem a bőröm felső réteget és a szőr ottmaradt. El se tudom mondani milyen csúnya volt és mennyire fájt.
Vagy normális borotvát használj vagy a szőrtelenítő krémet.
szerintem a szőrtelenítő krém teljes területre elég rossz ötlet, nekem kicsípi mindig, neked főleg kicsípné, ha uszodába jársz a klóros víz teljesen kikezdené.
más által használt, főleg életlen borotvát ne használj. vegyél a boltban sima eldobhatót, párszáz forint a többdarabos.
egyébként nekem például mindig kipattogzik a borotvától a szeméremdombomon, akármit csinálok vele, ilyen fehér pattanások lesznek ott úgy mint neked. szóval lehet neked se kéne kísérletezned vele, főleg, hogy tök fölösleges. oké, hogy menő, nagylányos, de minek leborotválnod az egészet 15 évesen? nem hiszem, hogy bárki is megszólna. én a helyedben leborotválnám a bikinivonalamat, a szeméremdombomon meg kisollóval rövidre vágnám a szőrt. így nem fogsz szőrösnek tűnni, és nem is rongálod az érzékenyebb területeket borotvával, és különböző vegyi anyagokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!