Lehetnek pattanásaim az alapozómtól?
Előfordulhat, ha sok benne az irritáló anyag, pl parfüm, alkohol, és ezekre érzékeny a bőröd. Illetve akkor is előjöhetnek, ha nem mosod le a sminket rendesen este.
Vegyél olyan alapozót, ami nem tartalmaz irritáló összetevőket, azzal kenheted magad úgy, ahogy akarod, nem lesz tőle semmi bajod - csak mosd le rendesen.
Ilyen fiatalon ne sminkelj, mert rontasz a helyzeten. Ha csak azért sminkelsz, hogy takargasd a pattanásaidat, akkor belekerülsz egy ördögi körbe. Mikor annyi idős voltam, mint te, nagyon sok pattanásom volt, és az osztálytársaimhoz hasonlóan én is elkezdtem alapozót használni, hogy eltakarjam, de sokkal rosszabb lett.
Később (mai napig) reggel és este pórusösszehúzó arclemosóval mosom az arcom, ami kicsit kiszárítja a bőrömet, ekkor jön a hidratáló krém. Azóta sokkal simább, és egészségesebb az arcbőröm, mint a sminkelő osztálytársaimnak, de ha néha mégis kijön egy pattanásom, gyulladáscsökkentő krémmel (gyógyfüves mesterbalzsam) kenem az érintett területet, és pár nap alatt eltűnik, addig véletlenül sem próbálom meg eltakarni.
Te se akard eltakarni, egyáltalán nem ciki, ha van pár pattanásod, ez a kamaszkorral jár, minden ember átesik ezen, nincs mit szégyellni. :)
17/L
Ezt a hülyeséget... 15 éves koromtól alapozok, talán 3x volt pattanásom, az is elmúlt másnapra.
Bőrápolást, sminklemosást ne hanyagold.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!