Miért kell ennyire gyakran borotválkoznom?
Sziasztok!
Hagyományos borotvát használok, de nem eldobhatót, hanem márkásabb 4 pengéset + zselés borotvahabot.
Ha egyik nap megborotválkozom (pl. hétfő reggel) már másnapra (kedd) olyan szinten szőrős az arcom, hogy muszáj megint lehúzni - nincs szakállam, de látszik és olyan mint más embereknek 2-3 nap után.
Azt is megfigyeltem, hogy borotválkozás után pár órával ha végigtapogatom az arcom érzem, hogy nem sima, pl az államnál, de ha erősebben húzom akkor bepirosodik tőle a bőröm.
Mit lehet tenni ? Milyen borotvára/habra cseréljek ?
Gyantázás tartósabb! :-)
Gondolom mert sötét színű és sűrű a szakállad. Ezzel nincs mit tenni, borotválkozol, vagy sakált növesztesz. Félmegoldás ha borostásan jársz-kelsz a világban. Szakál vágóval napi 1/2 perc alatt megoldható, hogy mindíg egyforma legyen a borostád.
Esetleg villanyborotva. Azzal gyorsabb mint a pengéssel, de nem is olyan tökéletes. Neked naponta 2x kellene, ha folyamatosan babaarcot akarsz.
Környezetemben minden más férfi ismerős 2-3 naponta borotválkozik csak azért furcsállottam.
Egyébként azt is észrevettem, hogy ha pl. 4 napig nem borotválkozom utána jóval tartósabb ideig sima, de akkor marad a napi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!