Későbbiekben gondot okoz, ha a pattanások miatt fogamzásgátlót szedek?
Tehát azt tudom már régóta hogy a fogamzásgátló segít eltüntetni a pattanásokat,de vannak akik azt mondják,hogy inkább várjam meg még elmúlik ez az időszak,mert később ha abbahagyom a szedését,akkor megint gondom lesz a pattanásokkal mert most nem tombolhatták ki magukat a hormonok.
Viszont már 18 éves vagyok és nem értem mostanra miért nem tűntek már el? Szóval nektek mi a véleményetek erről?
Tényleg nem a legjobb megoldás. Amikor abbahagyod, a probléma újra jelentkezik nagy valószínűséggel - még rosszabb is lehet, mint a jelenlegi helyzet. Nekem pl nagyon nagy lilás göbök jelentek meg az arcomon, nyakamon, hátamon a gyógyszer abbahagyása után.
Mindenképp bőrgyógyásszal egyeztess. Vannak olyan gyógyszerek, amik végleg megszüntetik a panaszokat - de ezek komoly gyógyszerek, folyamatos ellenőrzésre van szükség a szedésük alatt (kb félév). Viszont most pont időben vagy, mert jön a tél, és ezek fényérzékeny szerek. Én is egy ilyen kúrán estem át 7 éve, és a göbök azóta sem tértek vissza. Én Sotret-et szedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!