Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Igaz az hogy ha töredezett a...

Igaz az hogy ha töredezett a hajam akkor nehezebben tudom megnöveszteni?

Figyelt kérdés
Azt hallottam hogy a hajam nem fog megnőni így mert amennyit nő úgy törik is le a végéből.Igaz ez???
2008. okt. 2. 20:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Így van, és teljesen logikus ha belegondolsz. A feltört rész egyszer csak letörik, de nem normálisan leválik, hanem a letörés mentén újból fel fog törni.És ez így megy tovább és tovább. Ha a törött rész olló, vagy melegolló vágja el, a vágás nem roncsolódik nem törik vissza. Más kérdés, hogy újra fog töredezni, ha erre hajlamos a hajad.
2008. okt. 2. 20:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

IGAZ!

Itt az én példám: növesztegettem növesztgettem 2 év alatt alig nőtt valamicskét, majd elmentem fodrászhoz, utána gyorsabban nőtt a hajam, azóta fél évente elmegyek hozzá. Nem érdemes sokáig várni annál rosszabb lesz, annál többet kellesz levágni belőle. Bnőm majdnem hátközepig érő haját ezért kellett levágatni vállig érőre.

2008. okt. 2. 20:26
 3/7 A kérdező kommentje:
Amúgy derékig érő hajat szeretnék, de ha mindig levágatom a végét akkor soha nem fog megnőni, vagy csak nagyon lassan.
2008. okt. 2. 20:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Dehogynem fog megnőni a hajad! A trükk pusztán annyi, hogy nem szabad hagyni eltörni. Ha rendszeresen vágatsz egy-két centit a végéből, megakadályozod azt, hogy akár tíz-húsz centiket is törjön!

Sokáig én is azt hittem, hogy az én hajamból sosem lesz szép hosszú sörény, aztán rájöttem a titokra: a lehető legtöbb károsodástól védeni kell. Nem nehéz ez: én úgy csinálom, hogy szinte mindig feltűzve, vagy befonva hordom a hajam, és rendszeresen pakolással ápolom. Nyáron nem árt fényvédő spray-t használni, valamint tilos vasalni, formázni (a hajformázókban, legyen az lakk, hab, vax vagy bármi más, rengeteg alkohol van, ami szárítja a hajat, így könnyebben eltörik), és festeni sem ajánlott. Nekem ezek a praktikák jöttek be nagyon, fél év alatt tíz centit nőtt a hajam pusztán ezek miatt!

2008. okt. 2. 20:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne használj hajszárító, hajsütőt, festéket meg ilyen szarokat. Kb 3havonta vágass le egy keveset a végéből ha töredezett, jó eséllyel az lesz. Használj hajápoló balzsamot. Ez azért fontos, mert a fejbőröd olyan olajokat termel amik védenék a hajad, védik is, de csak kb az első 10 centimétert, az az alatti rész védelem nélkül marad, jóformán, és könnyen töredezik így.
2008. okt. 2. 22:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Ez hülyeség, hogy a haj egyszercsak gondol egyet, és visszatörik 10-20 centikét...:S. Figyelj. Én 2 éve, ismétlem 2 éve voltam utoljára fodrásznál és akkor mégcsak a mellemig se ért a hajam!!! Most...a derekem alá ér. És azóta egyszersem voltam fodrásznál, és nem is tervezem, ugyanis ilyen combig-tárdig érő hajat szeretnék. Ja, és egyáltalán nem tűnik töredezettnek, nem száraz, hanem szép és egészséges. Pár töredezett hajszál miatt nem érdemes vágatni, mert míg levágják azt a 0.5-1 centikét csak egy pillanat, de míg visszanő...1 hónap. Szóval ennyi. Amúgy meg az a melegollós szar az nem ér semmit. Olló, olló!!! Sztem ne vágass, ha növeszted. De ez csak az én véleményem.
2008. okt. 3. 17:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Rossz vélemény. Ha egyszer töredezett a hajad akkor muszáj vagy levágni a töredezett hajvégeket. Ha sajnálsz az egész hajadból levágatni akkor küldd rá a hajkoronádra pár barátnődet, addig elbeszélgethettek meg járhatjátok egyéb női rituáléitokat. Ha nincs túl sok töredezett hajad akkor pár óra alatt végeznek veled :P

Ha nem vágod le, tovább törik az a hajszál. A törés kezdete alatt kb 1 centivel kell vágni.

2008. okt. 4. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!