Gyantázás, szőrtelenítőkrémezés, vagy borotválás? Melyik a jobb a szőr eltávolítására?
És miért az a jobb.
Egyébként az epilátort azért nem írtam fel, mert azt nem szeretném.
És melyik a legjobb gyanta/szőrtelenítőkrém/borotva márka? És mi a különbség a hideg és meleggyanta között?
Em. most szeretnék először szőrteleníteni :) [láb+hónalj]
13/L
Gyanta az tartós, csak 2-3 hetente kell gyantázni, szóval én ezt ajánlom, méghozzá a patronosat. Veszel egy patront amit bevágsz a mikróba és elég egyszerű használni. Így néz ki ha nem tudnád: [link]
A szőrtelenítőkrém és a borotva nem tartósak. A borotvától ki is pattoghatsz, ami viszket meg ronda is lesz. Semmiképp nem ajánlom.
Gyanta!!!
Megéri befektetni egy X-epil gyantamelegítő készülékbe! Nekem az van , és csak a gyantapatront kell vennem bele (300Ft körül van) és nagyon jó! Ajánlom!
Gyanta
- előny: tartós (akár 3 hétig is), nagyon szép sima lesz a bőröd.
- hátrány: otthon kicsit macerás (kozmetikusnál kicsit drágább, de legalább csak feküdnöd kell és profin megcsinálja), és picit fájdalmas (de hozzá lehet szokni)
Szőrtelenítőkrém:
- előny: teljesen fájdalommentes
- hátrány: kevésbé tartós (kb 5 naponta kell), kissé erősíti a szőrt, szerintem elég macera (felkened, vársz levakarod, megmosod...) és az eredmény sem mindig tökéletes.
A borotváról nem írok mert sztem azt ne csináld, olyan mint a krém, csak jobban erősíti a szőrt és kb 2 naponta kell.
Azért leírom az epit is
- előny: ezt is ritkábban kell (2-3 hét), és ha veszel egy gépet utána már ingyen van, viszonylag kevés macera van vele
- hátrány: sztem ez fáj a legjobban,és nekem csomú szőrszál benő utána.
Meleggyana: fel kell melegíteni (egy lábos forró vízbe beleállítod azt a cuccost amiben a gyanta van) ha görgőset veszel azt könnyeb felkenni (mint egy golyósdezodort), de van olyan is amit gy kenőpálcával kell felpakolni (ezt nem ajánlom) amikor egy részen felkented a gyantátakkor erre a célra kapható lapocskát rásimítod és lerántod :)
A hideggyana olyan, hogy a gyanta eleve rá van rakva a papírra és két papír a gyanás felivel össze van tapasztav. a kezed között felmelegíted picit széthúzod a két lapot, rásímítod a lábadra, majd letéped.
Én a kozmetikusnál történő gyantázást, vagy az otthoni hideggyantát ajánlom. (ha nagyon nem bírod a fájdalmat akkor a krémat)
Köszi a válaszokat! :)
Mondjuk eléggé bírom a fájdalmat :D Csak most elég erős, meg hosszú, meg sok van, azért mert ez lenne majd az első alkalom, és félek, hogy nagyon fájna :S
Ne félj!
Gyantázok és az első tényleg fáj, DE utána már megsem érzed! Ritkul a szőr és 3-4hetente csinálom!:)
Probáld ki! Először csak 1 gyantapatront vegyél és pár lehúzócsikot! Az nem olyan drága és ha tényleg nem bírod akkor keress más megoldást!
Ha viszont kitartó leszel, akkor fektess be egy X-epil gyantamelegítőbe! Megéri!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!