Ricinus olaj. Nektek milyen jó és rossz tapasztalatok volt vele? És hogy kell használni?
Azért akarom használni mert nekem már egy ideje semmit nem nőtt a hajam,száraz,és az alja nem egyforma hosszú. Olvastam hogy fényesebb selymesebb dúsabb és gyorsabban fog nőni a haj és nem zsírosodik anyira. De azt is láttam hogy valakinek hullik tőle a haja és a pakolással sok a macera nehezen jön le a hajról..
Most akkor kipróbáljam vagy se? És ha még se válna be akkor egész életembe hullani fog a hajam vagy ronda lesz? Elég ha egy héten csak egyszer kenem be? Sokat vagy keveset kenjek rá? Mikor észlelhetem a változást egy hónap múlva vagy egy hét múlva is akár? Nektek volt vele jó és valami rossz tapasztalat??
Hidd el, hogy nem egy olajtól fog megnőni a hajad. Mivel csak a hajhosszra kenheted, fejbőrre nem, ezért táplálhatja. Esetleg kevésbé törik majd el, és hosszabb marad. A fejbőrödre NE kend, mert eltömíti és kihullik tőle a maradék is.
Inkább kerüld a hőt, ápold jó hajvégápoló készítményekkel. Azzal többre mész. :)
Én ilyet nem hallottam hogy a tövére nem lehet kenni, nem tudom ezt honnan hallottad.. Én régebben használtam, és úgy kentem fel mint a hajfestéket,a tövére és a végére egyaránt. Valóban többet nőtt tőle a hajam mint szokott (havi 1 cm helyett 2-3 cm), úgyhogy érdemes kipróbálnod.
Egyébként 4-5 órára érdemes rajta hagyni, akkor rászárad és sokkal könnyebb lemosni. Heti 1-2x.
Érdemes olívaolajjal, tojással keverni és picit felmelegíteni mielőtt felviszed a hajadra.
De egyébként mindenkinél más nem? Valakinél hullik valakinél nem... Valakinek használ valakinek nem..
Köszönöm az eddigi válaszokat!!! :))
Szerintem annál hullik, akinek amúgy is hullana. A ricinus nagyon sűrű olaj, és ha "megdermed" a fejeden, akkor erősebben kell dörzsölni, és ha alapból gyenge a hajad, akkor kiszedi azt, ami napközben amúgy is kihullana.
Én úgy csinálom, hogy egy kis tálkában összekeverem olívaolajjal, beteszem a mikróba, így könnyebb felvinni. Amikor meg lemosom, előbb melegvízzel leöblítem, és jól megemelgetem a hajam, és mintha sampon nélkül megmosnám. Aztán megmosom samponnal, és simán kijön.
Az Amla hajolaj? Na, azt 3x kell megmosni, és akkor is marad másnapra a fejeden. A ricinussal semmi gond. Én eddig sok olajjal összekevertem - amla, kókusz, olíva, argán - mást nem mernék hozzáadni.
Köszönöm az eddigi válaszokat!! :)
Mennyit kell rákenni? És alaposan? Mindenhol vagy a fejbörön vagy a hajvégeknél? Egy héten egyszer fogom használni mert akkor csak egyszer kell hajat is mosnom egy hónap után már lehet látni a változást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!