Pattanás utáni 'hegek' eltüntetése?
Sziasztok! 16/F
Mindig miután kinyomok egy pattanást ilyen kis pirosas foltok,hegek jönnek ki az arcomon és nagyon sokáig ott vannak,van hogy hónapokig.
Már próbáltam rengeteg krémmel,kenőccsel,gyógyszerrel kezelni,de semmi sem használt.
Hallottam,hogy tojásfehérje,fokhagyma,citrom segíthet,de a neten azt írja ezek a barnás foltok eltüntetésére jók.Nem tudom egyébként ezek a foltjaim lennének azok a bizonyos 'barna foltok',mert én semmi barnát nem látok benne:D
Valaki nem tudna ajánlani rá valamit?
Bőrgyógyászhoz nem megyek,mert a legutóbbi gyógyszerétől még több jött ki.
Felejtsd el a citromot.
Használj minden nap fényvédőt, hogy ne romoljon az állapota.
Az acne foltok, van, akiknek pirosak, másoknak meg bebarnulnak pl nekem bebarnulnak, mert könnyen pigmentálódó bőrtípusom van.
Kezelésre jó lehet C-vitaminos készítmények, retinol (vagy egyéb retinoidos) készítményeke, ezeket nem feltétlen kell receptre venni, sokan szeretik az arbutinos illetve hidrokinonos készítményeket is, illetve a niacinamid is jó ilyesmire, keress olyan termékeket, amikben ezek a fő összetevők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!