Egyenletlen bőrfelszín?
Az arcom (minden részén szinte) folyamatosan miteszeresedik, a homlokom és az arcom is tele van kis dudorokkal, amik nem gyulladtak, de fényben látszanak, valamint tapintásra is ragyás. Rendszeresen tisztítva van, mégis folyamatosan jönnek ki. Nem eszem szenny kaját, nagyon ritkán iszom és mellé dohányzom. Fogamzásgátlót majdnem 1 hónapja kezdtem újra, annak még nem látszik a bőrre gyakorolt hatása.
Mi lehet a gond? Esetleg kéne egy góckutatás?
Hány éves vagy?
Ha még fiatal, akkor természetes.
De felnőtt korban is sokaknak van. Inkább az a ritka, ha valakinek tök sima az arca. Ha nem gyulladtak, nagyok, akkor nincs semmi különösebb oka.
Ilyen melegben meg eleve könnyebben kijönnek.
Fogadd el magad. Senki sem tökéletesre photoshoppolt szépség a való életben.
A gyógyszerekkel és krémekkel pedig vigyázz. Terméketlenség is lehet a sok antibiotikumos kezelés és krém használatának a vége.
Fogamzásgátlótól egyébként nekem nem volt szép a bőröm. Pont akkor lett jobb, amikor abbahagytam.
Fogamzásgátló nélkül is csúnya.
La roche Posay géles habzó lemosóját, effaclar arckrémjét és néha a cicaplast kenőcsét használom. Elvileg az én bőrtípusomra van, bár eléggé szárított a lemosó, pont most fogyott el. Lehet nem veszem újra, mást kéne keressek. A bőrgyógyász ajánlotta ezeket, nem használok drogériás kencéket egyáltalán, csakis alkoholmentes dolgokat kenek a fejemre.
Ételallergiáról nem tudok, de érdemes lenne utána járni... Gasztroenterológia szakrendelésre sajnos kb fél év múlva kapok időpontot csak! Bőrgyógyász esetleg nem tudna nekem írni beutalót?
Köszi az eddigi válaszokat! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!