Mit tegyek sápadtság ellen?
Mindenki azzal jön, hogy mennyire sápadt vagyok. Kiskoromban is ez volt, de most már felnőtt nő vagyok, és rossz ezt hallgatni. Amúgy kicsit tényleg sápadt vagyok. Nagyon világos a bőröm, és ehhez hosszú barna hajam van és sötét szemöldököm. Lehet ez a kontraszt miatt? Bár mikor szőke voltam még jobban kiütött.
Már mindennel próbálkoztam: vitaminok, alapozó, szoli.
Mit tegyek?
Az első válaszoló vagyok.
A multivitamin szerintem azon nem segít.
És egyet értek az utánam szólóval!
Annyira nem is gond a sápadtság.A többi emberrel meg ne foglalkozz:)Ne csinálj belőle problémát.
Pedig én vashiánytól vagyok mindig sápadt...:/
Nekem is sötétbarna hajam-szemöldököm-szemem van, szóval így még jobban kiüt. Én szolizni szoktam havonta 1x-2x és színezett hidratáló krémet használok az arcomra.
Vashiányos vérszegénység ellen a vitaminok közül a B12-t kell szedni, mivel ez járul hozzá a vörösvértest képződéshez.
Emelett a vasat belehet vinni vastabeltte formájában. Ebben az esetben C-vitamin javaslott a jobb felszívódás érdekében.
Neked, mint nő napi 20 mg-ot kellene bevigyél, hogy ne legyél vérszegény(ennek a 20mg-nak csak 10%-a szívódik fel, mert a szervezetnek sajnos rossz a vasfelszívó képessége).
Sápadt arc számos betegség jele lehet, de mivel azt írtad gyerekkent is megvolt, így valószínű genetika. Próbalj sokat mozogni/sétalni. Sok zöldséget illetve gyümölcsöt fogyasztani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!